Nový elektrický "Passat" Volkswagen Aero B

Nový model, jehož jméno zatím nebylo oficiálně potvrzeno. Původně se předpokládalo, že se bude jmenovat ID 6, ale tohle označení nyní převzalo velké elektrické SUV určené pro čínský trh. Vyvíjí se tedy pod kódovým označením Aero-B.

Vydáno 10.09.2021

Volkswagen Aero B bude dostupný ve dvou verzích. Nejdříve se představí jako sedan a později můžeme očekávat příchod kombíku. Svými rozměry odpovídá modelu Volkswagen Passat. Díky svému elektrickému pohonnému ústrojí, které zabírá mnohem méně místa než spalovací motor a převodovka, by ovšem vnitřní prostor mohl nabídnout velikost modelu Phaeton.

Volkswagen Aero-B

Stejně jako ostatní elektrovozy koncernu VW Group je i Aero B postaven na MEB platformě. Standardem je pohon zadních kol, nejvyšší sportovní provedení GTX však dostane pohon všech čtyř kol. To bude podle ředitele technického rozvoje Franka Welsche schopné zrychlit z 0 na 100 km/h za 5,6 s. Největší baterie, kterou Aero B dostane, má 84 kWh, což by mělo umožnit dojezd na elektřinu až 700 kilometrů.

Volkswagen Aero-B

Vůz se bude vyrábět v německém závodě Volkswagen v Emdenu. Stále se tam vyrábí i modely Passat a Arteon. Továrna se v současné době aktualizuje a výrobní kapacita by se měla během dvou let vyšplhat na 300 000 elektrovozů ročně. Od příštího roku se tam budou produkovat také vozy Volkswagen ID.4 a ID.5.

Volkswagen Aero-B

Jde o plnohodnotného konkurenta modelů Tesla Model 3 nebo Polestar 2 a v k prvním zájemcům se dostane již v roce 2023.

zdroj:autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem