Nové elektrické Porsche Boxster

Objevily se nové špionážní záběry, které podle všeho ukazují elektrického nástupce velmi úspěšného modelu Porsche 718 Boxster a poskytují první pohled na velmi očekávanou třetí modelovou řadu EV ve Stuttgartu. Porsche 718 Cayman a 718 Boxster nové generace mají přijmout zakázkovou platformu elektrických sportovních vozů navrženou tak, aby napodobovala charakter současných spalovacích vozů s motorem uprostřed.

Vydáno 10.11.2022
1
/
5

Bylo potvrzeno, že Porsche má v úmyslu, aby duo nové generace 718 bylo nabízeno výhradně s elektrickým pohonem, a že hodlá být v prodeji do poloviny dekády. Je pravděpodobné, že elektrické dvoumístné vozy budou po několika derivátech Taycanu a příchodu Porsche Macan EV v roce 2024 třetí elektrickou modelovou řadou v řadě Porsche. Je těžké odhadnout, jak moc se bude elektrický Boxster lišit od dnešní nabídky s benzínovým pohonem.

Dřívější koncept Porsche Mission R poskytl vodítko k plánům společnosti na elektrická sportovní auta a skutečně zde zobrazené detaily osvětlení připomínají tento vůz, ale boční profil je mnohem bližší Boxsteru, který se prodává od roku 2016.

Cílem společnosti je, aby čistě elektromobily tvořily 50 % jejího celosvětového prodeje v roce 2025 a 80 % v roce 2030, ale zatím nebyla potvrzena data uvedení čistě elektrických ekvivalentů sportovního vozu Porsche 911 a SUV Porsche Cayenne. S využitím nového uspořádání baterií označovaného jako uspořádání „e-core“ nabídnou základní sportovní elektromobily Porsche co nejnižší polohu sedadel a těžiště, přesně v souladu s jejich dynamikou. Porsche připustilo, že Mission R odráží práci, která byla souběžně prováděna ve firemním designérském studiu na budoucích EV, což naznačuje, že určité stylové prvky budou časem vidět na sériových modelech. Vůz se také svými rozměry blíží současným 718 Cayman a Boxster.

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem