Nová sportovní Honda Jazz Advance Sport přináší extra výkon

Za 20 let, kdy se Honda Jazz prodávala, jsme se nikdy nedočkali plnotučné verze Type R, ale i když praktické  supermini  nemá zrovna sportovní auru, to nezabránilo tomu, aby Honda přišla s novou verzí Advance Sport.

Vydáno 13.01.2023
1
/
4

Jak název napovídá, Advance Sport je verze modelu Jazz zaměřená výkon, která přichází nejen s novým exteriérem, ale také s výkonnějším pohonným ústrojím. Honda říká, že prodej nového Jazz Advance Sport bude zahájen začátkem roku 2023.

V přední částí Advance Sport je nový design mřížky s tmavými vložkami světlometů a agresivnější přední nárazník, který podle Hondy dodává „Jazzu ucelenější vzhled“. Jedinečná 16palcová litá kola a lesklá černá zpětná zrcátka pomáhají novému modelu vyniknout jako nejsportovnější verzi řady Jazz. Uvnitř můžeme vidět černý syntetický semiš, nový tříramenný volant a žluté prošívání, to vše je specifické pro Advance Sport. Co se týče infotainmentu, přenáší se stejný sedmipalcový digitální displej řidiče a devítipalcová dotyková obrazovka CONNECT.

Honda se pustila do hybridního pohonu Jazzu, aby mu v Advance Sport dodala větší výkon. Celkový výkon vzrostl o 14 koní díky vylepšení dvou elektromotorů a 1,5litrového zážehového motoru. Zatímco údaje o výkonu ještě nebyly zveřejněny, očekáváme o něco rychlejší čas z 0-100 km/h než u současného vozu za 9,4 sekundy. Automatická převodovka CVT byla také přepracována a Honda tvrdí, že „zlepšila hladkost a jízdní vlastnosti, aby poskytla poutavější zážitek z jízdy“. Vstup plynového pedálu byl také překalibrován, což umožňuje lepší odezvu. Limit otáček byl zvýšen na 6300 ot. /min.

Honda nezveřejnila ceny za aktualizovanou řadu, ale vzhledem k poměrně rozsáhlým změnám očekávejte slušný nárůst cen od odcházejícího topperu EX Style za 750 000 Kč.

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem