Nissan chystá nástupce malého modelu Micra

Městský hatchback, který japonská automobilka vyrábí už od roku 1983, se prodává ve své páté generaci od roku 2017. V listopadu 2020 byl model aktualizován a ztratil možnost naftového motoru. Jenže za minulý rok se v Evropě prodalo méně než 40 tisíc vozů, takže se mu prodejně příliš nedařilo. Dnes automobilka potvrdila nového nástupce.

Vydáno 27.01.2022

Nissan ve čtvrtek zveřejnil první fotografii, která zachycuje nového nástupce modelu Micra. Ten, podle zatím dostupných informací, ponese zcela nové jméno. Na fotce vynikají kulaté světlomety, které mohou na první pohled připomínat konkurenční model Mini.

Nový model bude stát na nové modulární platformě CMF-BEV, kterou bude sdílet s přicházejícím Renaultem 5. Jde o alianční spolupráci Renault-Nissan-Mitsubishi, kteří se během následujících pěti let chystají investovat 23 miliard eur do elektrifikace.

Vůz se bude vyrábět ve Francii a na evropském trhu bude k dispozici jako elektromobil. Bude součástí plánu aliance Renault-Nissan-Mitsubishi, který do roku 2030 připravuje nejméně 35 nových elektrických vozidel postavených na pěti společných architekturách.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem