Nejlevnější auta velkých značek

Pokud jste si nešetřili na svého vysněného miláčka nebo nemáte na účtě zbytečné miliony, určitě se při koupi nového auta budete dívat na cenu. Jaké je to nejdostupnější auto u vybraných značek?

Vydáno 09.04.2021

Jedná se pouze o nová auta, a ne ojetiny s několika majiteli.

Alfa Romeo Giulietta – 422 tisíc Kč

alfa

Tahle Alfina se vyrábí už od roku 2010, nicméně stále si můžete koupit nový model. Ale pozor, pouze do vyprodání zásob. Giulietta se v roce 2020 přestala vyrábět.

 

Audi A1 – 552 tisíc Kč

audi

Audi A1 je skoro o 90 tisíc levnější než konkurenční Ford Fiesta Vignale. Ve Vignale se lépe jezdí a pocit z něj máte taky lepší, ale Fordem nikoho moc neuchvátíte. S Audinou už by se vám to mohlo podařit. Nicméně projekt Vignale byl zrušený, takže pokud vybíráte z těch dvou, pak máte jasno.

 

BMW řada 1 – 651 tisíc Kč

bmw

To, že je nejdostupnější BMW z řady 1 asi nikoho nepřekvapí. Nicméně stačí si připlatit jen několik tisíc korun a můžete mít BMW 118i SE, což je taková vylepšená verze. Takže proč ne?

 

Citroen C1 – 240 tisíc Kč

c1

Nejenže je to nejdostupnější Citroën, ale i jedno z nejdostupnějších aut vůbec. Možná C1 zlevnili o to, co ušetřili na designerovi. No jako dárek to určitě neurazí, pořád to vypadá mnohonásobně lépe než Fiat Multipla.

 

Dacia Sandero - 211 tisíc Kč

dacia

Dacia, král dostupných automobilů. Na tomto voze je zajímavé to, že Dacia nechce, abyste si jej koupili. Prodejci udělají všechno pro to, aby vám prodali dražší model. Nabídnou vám k tomu luxus jako rádio a klimatizaci. Nejdražší verze Sandera stojí 420 tisíc Kč, což ho pořád řadí ke kolonce velmi dostupných aut.

 

Fiat Panda - 334 tisíc Kč

fiat

Panda je živá pravděpodobně kvůli domácímu trhu. Dnes ale frčí hybridy a elektromobily a nová Panda nabízí hybridní pohon. Můžete si koupit i Pandu 4x4, takže pokud jste ekologičtí alpští lyžaři, Panda je tu pro vás.

 

Ford Fiesta Trend - 358 tisíc Kč

Ford

Všestranné supermini s koly z lehkých slitin, LED světlomety, vyhřívaným čelním sklem a osmipalcovou dotykovou obrazovkou v základní výbavě. To je Ford Fiesta Trend. Základ nabídne i Apple CarPlay nebo Android Auto.

 

Honda Jazz – 506 tisíc Kč

Honda

Ke spolehlivosti a praktičnosti tohoto vozu přibyl i hybridní pohon. Není to žádná bomba, ale to od seznamu aut za rozumnou cenu čekat ani nemůžete.

 

Hyudnai i10 – 229 tisíc Kč

i10

Kdysi stál Hyundai i10 polovinu toho, co dnes, ale také ušel kus cesty. Ve své třídě patří k nejlepším.

 

Kia Picanto – 269 tisíc Kč

Kia

Základní výbava zní poněkud nudně. Tříválcový 1L motor. Nicméně za dost rozumnou cenu dostanete dobrý vůz s pověstnou sedmiletou zárukou.

 

Mercedes Třída A – 614 tisíc Kč

mercedes

Koupit si nejlevnější Mercedes je jako vzít nejlevnější pokoj v pětihvězdičkovém hotelu. Mercedes u nás můžete vidět poměrně často, takže v žebříčku ho máme a můžeme jít zase o kus dál.

 

Nissan Micra – 309 tisíc Kč

micra

V několika zemích Micru často využívají hlavně důchodci a autoškoly. U nás ji tak často neuvidíte, ale s cenou 420 tisíc korun patří pořád k těm dostupnějším autům a za vzhled nové Micry se určitě stydět nebudete.

 

Opel Corsa – 319 tisíc Kč

opel

Nová Corsa má ucházející design a úžasnou spotřebu paliva. Je to jedno z nejlepších supermini a za rozumnou cenu.

 

Peugeot 108 – 250 tisíc Kč

108

Peugeot umí udělat pěkná auta jako 208, 3008 nebo třeba 508, ale ve srovnání s nimi není 108 nic moc a vypadá trochu zastarale. Nějaká modernizace je ve hvězdách. Osud 108 záleží na tom, jestli z ní udělají elektromobil. Jestli ano, přežije, jestli ne, budeme hledat nový nejdostupnější Peugeot.

 

Renault Twizy – 349 tisíc Kč

twizy

Dobře, tady by někdo mohl namítnout, že je to spíše čtyřkolka než auto, ale Twizy má dveře i volant. Navíc za Renault Clio byste museli přihodit dalších 120 tisíc Kč.

 

Seat Ibiza – 374 tisíc Kč

ibiza

Na tomto místě mohl být Seat Mii, ale ten elektrifikují a oproti Ibize je dražší o 150 tisíc korun.

 

Škoda Fabia – 279 tisíc Kč

skoda

Tohle nejspíš nikoho nepřekvapí.

 

Toyota Aygo – 253 tisíc Kč

aygo

Aygo je nejdostupnější Toyotou pouze do doby, než přijde nový model, který ještě ani nemá jméno, ale už se na něm pracuje.

 

 Volkswagen Up – 296 tisíc Kč

up

Volkwagen up patří mezi to nejlepší co v tomto balíčku můžete vidět. Pokud sháníte auto za dobrou cenu, VW up patří i mezi to nejlepší, co můžete sehnat v roce 2021.

 

Volvo XC40 – 769 tisíc Kč

xc40

XC40 není jen nejdostupnější SUV od Volva, ale zároveň i velký konkurent na poli kompaktních SUVéček. Soupeřit s ním může například Range Rover Evoque.

 

V seznamu se nacházela pouze auta, která jsou běžně k vidění i u nás a zároveň to nebyla auta za částky, které jsou pro normálního člověka nedosažitelné. Třeba nejlevnější Maserati  za 1,7 milionu by v tomto žebříčku asi nemělo cenu zmiňovat.

Kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: autocar

Související články

CyberLandr – udělejte si z Cybertrucku skládací karavan
Cybertruck je i přes svoji velikost a sílu méně autem na práci jako třeba Ford F-150, ale spíše vozem pro dobrodružství jako třeba Jeep Wrangler....
Vydáno 06.04.2021
Průvodce okruhy Formule 1 pro rok 2021
Formule 1 je připravená na sezónu roku 2021. Samozřejmě, že bude záležet na tom, co pandemie dovolí, ale když vše půjde dobře, F1 začne Velkou...
Vydáno 30.03.2021
Volkswagen Trinity – nová vlajková loď od roku 2026
V roce 2026 chce Volkswagen představit svůj nový projekt Trinity, který by se dle očekávání měl stát novou vlajkovou lodí této automobilky. Má...
Vydáno 26.03.2021

Diskuse

karelpetrasek1 26.04.2021 22:48
Zdravím, rád bych se jen zeptal jak je to s hlukem motoru u té Dacie, jestli je potřeba zajistit nějaké odhlučnění (https://www.2din.cz/tlumeni-odhlucneni-auta/) co myslíte bude to nutné?
Zobrazena strana 1 z 1 celkem