Nejlepší policejní auta na světě

Policejní auta musejí být rychlá a bezpečná, se spoustou moderních vychytávek. Takových aut je potřeba hodně, aby policisté zvládali pomáhat a chránit celou zemi. Nicméně rychlá a moderní auta jsou drahá a technika jde dopředu tak rychle, že pro policii není finančně možné udržovat svůj vozový park v nejlepší formě. Občas ale zainvestují a koupí jen pár nebo dokonce jen jedno auto, které vyčnívá nad ostatními. Jaká policejní auta jsou ta nejlepší a ve kterých zemích je můžeme najít?

Vydáno 26.11.2020
1
/
11

 

Jaguar S Type

Kanada

Jaguar je obecně vnímaný jako luxusnější auto. Bezpochyby dělá nádherná auta a RCMP (Královská kanadská jízdní policie) si asi řekla to samé. Pod kapotou se schovává 3,0L motor V6 a 238 koňských sil.

 

Lexus LC500

Japonsko

Auto vypadá jako by vylezlo z japonských komixů Manga. Pětilitrový osmiválec s desetistupňovou automatickou převodovkou vytáhne až 270 km/h.

 

Lamborghini LP560

Itálie

Když spácháte zločin poblíž tohoto italského hřebce, rozjede se z nuly na sto za 3,5 sekundy. Desetiválcový motor 5,2L, který pohání 552 bude uhánět rychlostí přes 320 km/h. Tedy pokud se vy na tuto rychlost vůbec dostanete. Takže pokud nejste členy italské mafie a nemáte peníze na ještě silnější žihadlo, asi této hlídce neujedete. Teda pokud nejste Tommy Angelo.

 

Lamborghini Gallardo

Jihoafrická republika

Slabší bratr LP560. Má pětilitrový motor V10, ale má „jen 493“ koní. Nicméně v tomto případě nejde tak moc o sílu auta jako spíš o stát, který jej pro své ochranné složky koupil. Možná jste se podivili nad africkou zemí, a to se divíte správně. Jihoafrická republika je sice jednou z nejrozvinutějších zemí Afriky, i tak jí ale dle předpovědí potrvá snad až dvacet let, než se dostane na úroveň zemí „prvního světa.“ Taky prý nemají moc vůli investovat do policejních složek, ale kdo ví. Někde se přece začít musí.

 

Lykan Hypersport

Abu Dhabi

Policejní auto s výkonem 750 koní. Max rychlost je 390 km/h a z nuly na sto má za 2,8s. Těchto aut je na světě pouze sedm a každé stojí zhruba 60 milionů korun.

 

BMW i8

Německo

Tak kdo by nečekal BMW v Německu? Nicméně toto je i8 hybrid. Max rychlost elektromotoru je 120 km/h s dojezdem 55 km. Takže na dálnici uděláte švestičkám papá. Teda pokud nepřepnou na spalovací motor, který má až 250 km/h. Zrychlení z nuly na sto mají oba motory podobné a to 4,5s (elektro) a 4,4s.

 

Rolls-Royce Ghost

Velká Británie

Tohle auto udělali přímo v Rolls-Royce a vystavili ho na dni otevřených dveří pořádaném právě britskou policií, aby za pomoci tohoto auta vydělali nějaké peníze na pomoc dětské nemocnici Chestnut Tree House. Rolls-Royce je známkou luxusu, který policii nakonec nezůstal. Rolls-Royce toto auto nakonec vrátil do původní podoby. Tak snad se do nemocnice dostalo co nejvíce peněz, když už policie ostrouhala.

 

Ford Mustang

Velká Británie

Pětilitrový V8 motor se 460-ti koňmi. Max rychlost 250km/h a z nuly na sto 4,8s. Když už to Britům nevyšlo s Rolls-Royce, mají alespoň náplast v podobě tohoto koně.

 

Lamborghini Aventador

Dubai

V Dubai se to policejními superauty jen hemží. Policejní Aventador má šesti a půl litrový motor V12, který pohání 759 koňských sil. Zrychlení z nuly na sto za 2,8 sekundy a maximální rychlost je 350 km/h. Kdo by tomuto autu ujížděl? Tady by stálo za to nějaký zločin spáchat jen pro to, aby dojelo nějaké luxusní policejní dubaiské vozidlo. Obzvlášť pokud to bude Aventador.

 

Ariel Atom Formula 1 Car

Anglie

Údajně to má být nejrychlejší policejní auto na světě. Tak tomu mělo být před šesti lety, když ho policie dostala. Se svými 250 km/h se mu to může dnes jen zdát. Auto na styl Formule 1, tak jak stojí v názvu, rozvibruje zvuk kolem vás a vy dostanete pocit účasti na závodech F1. Toto auto je jediné na světě. Auto váží pouze 612 kilogramů, což mu dopomáhá ke zrychlení z nuly na sto za 2,5 sekundy. Stačí mu k tomu 350 koní. Prvenství ve zrychlení si mezi policejními auty stále drží.

 

Bonus

Škoda Octavia

Velká Británie

Je to tak, britským policistům bude sloužit Škodovka. Konkrétně Octavia RS. Má 242 koní a dvoulitrový motor. Britové si údajně objednali i dieselovou verzi se 197 koňmi a i pár hybridů. Britové rozhodli, že do roku 2035 chtějí zakázat prodej aut se spalovacími motory. 15 let je dlouhá doba, takže na to ani státní složky asi nespěchají.

 

Měly by státy investovat více do lepších policejních aut?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: topgear, wonderlist

Související články

Vraky aut ukryté po světě
Možná se vám stalo, že jste někdy někde na výletě našli zvláštní kus civilizace, který na daném místě neměl vůbec co dělat. Například kus plotu,...
Vydáno 20.11.2020
Rezvani Hercules 6x6, neprůstřelný bůh s 1300 koňmi
Rezvani nezahálí. Automobilka s povolením výroby aut pro vojenské účely přichází s neprůstřelným silničním autem Hercules 6x6. V souladu s názvem...
Vydáno 11.11.2020
Vítězství prezidenta Bidena znamená víc elektromobilů
Nově zvolený americký prezident Biden chce posunout Ameriku směrem k elektromobilům a vypadá to, že má u automobilek podporu.
Vydáno 10.11.2020

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem