Nástupce Lamborghini Aventador: Nová hybridní V12

Soudě podle komentářů šéfů společnosti Lamborghini, by se nadšenci benzínových motorů neměli obávat nového nástupce Lamborghini Aventador, který bude hybridní.

Vydáno 08.11.2022
1
/
1

Technický ředitel Lamborghini, Rouven Mohr, řekl, že zcela nový atmosférický motor v jádru nového hybridního pohonného ústrojí bude obsahovat „více výkonu, více otáček a více zvuku“, a to vzhledem k 6,5litrovému motoru odcházejícího vozu. Mohr uvedl, že hybridní systém bude znamenat, že řidiči mohou propojit typické vzrušení ze superauta s klidem elektromobility. „Je to mimořádně skvělá funkce, pokud jedete s tímto emocionálním zvukem ve vysokých otáčkách, následně přijedete do vesnice, vypnete a utišíte auto na přijatelnou hodnotu“.

Zatímco hybridní SUV Urus, které přijde v roce 2024, může používat baterii tak velkou jako 17,9 kWh jednotka v plug-in modelech Porsche Cayenne značky VW Group, hybridní superauta Lamborghini budou používat mnohem menší baterie. „U SUV nebudeme říkat, že používáme velmi malou baterii, ale ve sportovním autě ano," řekl Mohr. To pomůže snížit celkovou hmotnost, ale auta budou téměř jistě těžší než modely, které nahrazují.

Lamborghini Urus 2018

Lamborghini Urus 2018

Maskovaný testovací vůz ukázal, že klasický klínový tvar je výrazný, s hranatou přídí, nízkou linií střechy a dlouhou zadní palubou, ale nyní jsou konstrukční detaily odvážnější než kdy jindy. Přední světlomety lehce překrývají části kapoty, aby působily agresivněji. Za testovacími ráfky jsou obrovské brzdové třmeny a na boku vidíme další dvě sání (stejně jako Aventador). Elektrická výstražná nálepka prozrazuje elektrifikované hnací ústrojí.

Testovací vůz obsahuje klasické rysy, které podtrhují typický vzhled Lamborghini, jako jsou špičatá zpětná zrcátka nebo lichoběžníková brzdová světla. Při pohledu na testovací vůz zezadu, nejdou přehlédnout dominantní koncovky výfuků, umístěných ve stejné výšce jako světla. Ve spodní části je obrovský difuzor, který bude fungovat společně s aktivním zadním spoilerem. Lamborghini plánuje jít naplno do své elektrifikační strategie s cílem mít do roku 2024 ve všech svých vozidlech alespoň hybridní pohon.

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem