Malý užitkový Citroën My Ami Cargo s výkonem 8 HP

V Evropě mezi typické malé užitkové vozy patří Volkswagen Caddy, Renault Kangoo nebo Peugeot Partner, které ve většině případů mají naftový motor. Citroën o zákazníky v této kategorii soutěží se svým modelem Berlingo, ale v budoucnu tomu má být jinak.

Vydáno 07.05.2021

Malý roztomilý My Ami Cargo je elektrický užitkový vůz, který bez baterie neváží více jak 425 kilogramů. Využívá baterii o výkonu 5,5 kWh, elektromobil tedy disponuje 8 koňmi. To je ještě méně než historický model 2CV.

citroen_my_ami_cargo

Vůz je dle mínění automobilky ideální na přepravu v přeplněných velkoměstech. Je dlouhý 2,41 metrů, široký 1,39 m a vysoký 1,52 m. Úzké cesty jsou pro jižní evropské státy typické a každý, kdo byl v Itálii nebo v Chorvatsku musí uznat, že se nejednou zapotil při jejich projíždění. Takže chápeme, že v této dopravní divočině přepravci chtějí ušetřit čas, ale co ten objem zavazadlového prostoru?

citroen_my_ami_cargo

My Ami Cargo byl vyvinut pro přepravu malých lehkých balíků s maximální užitnou zatížeností pouhých 140 kg a přepravním objemem 260 litrů. Celá kabina má objem 400l. A to jen díky tomu, že mu chybí sedadlo pro spolujezdce, ze kterého se stal nákladový prostor. 

my_ami_cargo_interier

Nabití baterie trvá z běžné 220 kw zásuvky 3 hodiny a plným nabitím získáte dojezd 75 km. Cena vozu bude začínat na 6 490 euro (cca 167 tis. Kč) 

Očividně mají ve Francii dopravní společnosti velké problémy s doručováním balíčků a nebo už má Citroën předjednané smlouvy s přepravními společnostmi.

 

Související články

Mercedes EQS, nová vlajková loď Mercedes-Benz
EQS se má stát novou vlajkovou lodí Mercedesu. Má mít dojezd až 770 km, kokpit jak z vesmírné lodi a dokáže předvídat, co chcete najít v menu....
Vydáno 16.04.2021
Car Thing – výrobek od Spotify zmodernizuje vaše auto
Hudební streamovací služba Spotify vydala svůj první hardware s názvem Car Thing. Ten má přinést hudbu od Spotify a později i další služby do...
Vydáno 14.04.2021
Nejlevnější auta velkých značek
Pokud jste si nešetřili na svého vysněného miláčka nebo nemáte na účtě zbytečné miliony, určitě se při koupi nového auta budete dívat na cenu. Jaké...
Vydáno 09.04.2021

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem