Munro Mk1 EV: Rival slavného Defenderu

Skotský start-up EV Munro Vehicles představí 5. prosince svůj první vůz, Mk1. Vůz, o kterém tvrdí, že je nejschopnějším plně elektrickým pohonem 4x4 na světě. Pohon 4x4, který bude uveden na trh v Edinburghu, je koncipován jako elektrická alternativa k Land Roveru Defender. Je určen pro použití v odvětvích, jako je stavebnictví, těžba, lesnictví, horská záchrana a zemědělství v různých světových lokalitách, včetně kanadského lesnictví a texaských ropných polí.

Vydáno 02.12.2022
1
/
4

Mk1 bude finální produkční verzí běžícího prototypu, který Munro poprvé ukázal v roce 2021 a později téhož roku začal testovat. Říká se, že je schopen provozu až 16 hodin na jedno nabití, Mk1 používá motory s axiálním tokem k dodání točivého momentu 701 Nm a je schopen ujet 270 km na jedno nabití. S 1000 kg užitečného zatížení a 3500 kg tažné kapacity je konkurenceschopný s DefenderemToyota Land Cruiser Commercial.

Mk1 byl navržen tak, aby byl co nejspolehlivější a udržitelný, se zaměřením na snadnou opravu a schopnost poskytnout majitelům „desetiletí“ používání s nízkými náklady na údržbu, čehož bylo dosaženo díky rozsáhlému využívání stávajících komponent. Terénní schopnosti Mk1 jsou dále posíleny světlou výškou 480 mm a hloubkou brodění 800 mm, s 38stupňovými nájezdovými a 51stupňovými úhly pro nájezdy, které překonávají Defender a Land Cruiser. 

Mk1 za 2 123 000 Kč, který je v současné době k dispozici pro předobjednávku ve Velké Británii, bude nabízen na trzích v USA od roku 2023 jako součást partnerství společnosti Munro se specialistou na prodej, leasing a distribuci elektromobilů Wyre. Generální ředitel společnosti Munro Russell Peterson řekl: „Severní Amerika je pro společnost Munro klíčovým růstovým trhem a jsme rádi, že můžeme spolupracovat se společností Wyre, abychom realizovali naše ambice před naším původním časovým plánem. Munro se připojuje k Raptor Sports Cars se sídlem v East Lothian jako k jedinému skotskému výrobci automobilů a plánuje v roce 2024 přesunout výrobu do účelového závodu poblíž Glasgow, což umožní vytvoření 300 nových pracovních míst".

Diskuse

douradocar22 03.12.2022 14:10
<a href="https://www.douradocars.com" rel="nofollow">thank you</a> for posting
Zobrazena strana 1 z 1 celkem