Modernizovaná Toyota Corolla dorazí příští rok

Japonská automobilka zahájila prodej modelu Corolla už v roce 1966. Od té doby se jich podařilo na celém světě prodat více než 45 milionů. A už teď víme, že v roce 2023 se dočkáme příchodu modernizované verze.

Vydáno 02.06.2022

Dvanáctá generace byla uvedena na trh v roce 2018, tak je na čase, aby populární Toyota Corolla prošla úpravami. Sedan a hatchback pro rok 2023 projdou jen drobnými změnami zvenčí, ale získají velká vylepšení uvnitř.

V exteriéru dojde například ke změně designu mřížky chladiče, rámečků mlhovek a dočkáme se nových litých kol. Ve vyšší výbavě mohou zákazníci pořídit nové bi-LED světlomety, včetně adaptivních dálkových světel AHS.

Na fotografii níže rozhodně zaujme i výrazný modrý lak. Nabídku laků totiž rozšíří také tři nové barvy a jednou z nich bude právě modrá Juniper (modrý jalovec). Novinkou bude i modrozelená a metalická popelavě šedá.

toyota

Zatímco všechny Corolly jsou standardně dodávány s Toyota Safety Sense - sadou asistenčních technologií automobilky Toyota, novinka bude rozšířena o nové asistenční systémy. Můžeme zmínit například předkolizní systém s detekcí chodců, dynamický radarový tempomat a asistent pro sledování jízdního pruhu. U vyšších výbav je k dispozici parkovací asistent s brzděním a adaptivní přední světla.

K největší změně dojde pod kapotou. Toyota Corolla bude k dostání s 1,8litrovým a 2,0litrovým hybridním systémem. Ovšem obě varianty budou výkonnější a budou nabízet lepší jízdní vlastnosti. A bonusem jsou nižší emise CO2.

1,8litrový hybrid poskytne výkon 102 kW (140 koní), díky čemuž dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 9,2 sekundy.

U 2,0litrového hybridního motoru výkon dosahuje na 144 kW (196 koní) a vůz to vytáhne na stovku za 7,5 sekundy.

Všechny další podrobnosti, včetně cen, by měla automobilka poskytnot do konce letošního roku.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem