Ministerstvo spustilo výukovou aplikaci pro motorkáře. Vyzkoušejte ji taky

Motorkáři patří mezi nejohroženější účastníky silničního provozu. Každoročně se počet dopravních nehod s účastí motorkářů vyšplhá nad 3 tisíce. Ministerstvo dopravy před pár dny spustilo novou výukovou aplikaci, která má naučit předvídat rizika a předcházet tak krizovým situacím.

Vydáno 03.06.2022

Na celém projektu, který získal název Učme se přežit, se podílela autoškola Jiří Novotný a Tým silniční bezpečnosti. Cílem je snížit počet dopravních nehod a především pak jejich následky.

Společně vytvořili 10 videí, které zachycují motorkáře v nejrůznějších situacích, které ho můžou během cesty potkat. Při této virtuální jízdě je vašim úkolem co nejrychleji rozpoznat možné riziko, video pozastavit a potenciální nebezpečí označit. Po dokončení jízdy zjistíte, kolik možných rizik se vám podařilo odhalit.

Schopnost předvídat je u motorkářů obzvlášť důležitá, protože pokud dojde k nehodě, jsou mnohem zranitelnější než řidiči automobilů. Ale i pro ty může být tato aplikace užitečná. Proto ať vyrážíte na cestu v čemkoliv, otestovat svoje schopnosti můžete zde

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem