Mini chystá nový crossover. Ten jako první ukáže nový designový jazyk automobilky

Britská automobilka představí příští měsíc koncept nového crossoveru, který bude průkopníkem nového vzhledu jejich modelů.

Vydáno 15.06.2022

Mini, které spadá pod německé BMW, se chystá přeorientovat svoji výrobu na elektromobily a s tím se ruku v ruce změní i design automobilů. Nový designový jazyk získal jméno Charismatic Simplicity.

Jak už název napovídá, jednoduchost by měla hrát důležitou roli. Celá výroba bude probíhat v rámci přísných ekologických norem. Cílem bude získávání energie z obnovitelných zdrojů, úspora materiálu a snižování množství použitých komponentů a zvýšení podílu přírodních a recyklovaných materiálů.

Šéfdesignér automobilky, Oliver Heilmer, řekl: „Čistě elektricky poháněné modely Mini nám přináší jedinečnou příležitost přehodnotit náš design. Zároveň si zachováváme smysl pro detail, cit pro tradici a vášeň pro inovace, kterými je Mini tak známé.

Nová generace vozů Mini bude elektrická a představí nové pojetí designu. Už za měsíc můžeme sledovat koncept zcela nového modelu, elektrického crossoveru, který automobilka vypustí do světa koncem července. Půjde o prvního zástupce segmentu městských crossoverů britské automobilky.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem