MG Cyberster 2024

MG je britská automobilka, kterou dnes vlastní Čína. A právě na probíhajícím autosalonu v Šanghaji byl MG Cyberster představen.

Vydáno 25.04.2023
1
/
4

Projekt Cyberster byl poprvé představen v podobě koncepčního vozu Cyberster v roce 2021. Sériový vůz je rozhodně méně extrémní než koncept a má všechny znaky tradičního dvoumístného roadsteru.

Plně elektrická pohonná jednotka MG Cyberster má být k dispozici v jednomotorovém i dvoumotorovém provedení a měla výrazně ovlivnit celkové proporce nového modelu. Vznikl tak roadster, který je větší než kterýkoli předešlý kabriolet automobilky MG, přičemž uniklé informace potvrzují, že vůz bude měřit 4535 mm na délku, 1913 mm na šířku a 1329 mm na výšku. Tím by se mohl přiblížit oblíbenému BMW Z4. Standardně budou k dispozici 19palcová kola, ale vyšší verze nabídne i 20palcovou sadu.

Podle dostupných informací má základní verze s jedním motorem poskytovat maximální výkon 227 kW (309 koní) a dvoumotorový model bude na vrcholu nabídky s výkonem 394 kW (536 koní). Maximální rychlost by se měla pohybovat kolem 200 km/h. Žádné další údaje o výkonu a baterii potvrzeny nebyly. MG tvrdilo, že koncept Cyberster dokáže ujet 800 kilometrů na jedno nabití a zrychlit z 0 na 100 km/h za méně než tři sekundy, ovšem jak moc je to reálné pro produkční model, to se nechme překvapit.

Proporce roadsteru se vyznačují nízkou siluetou, dlouhou kapotou, relativně krátkou zádí a dvoumístnou kabinou mezi nimi. Elektricky skládací látková střecha byla navržena tak, aby poskytovala bezpečné prostředí v interiéru, ale také aby udržela siluetu MG Cyberster čistou a jemně přecházela do zadní části vozu. Jedinečným a velmi chytrým krokem je použití černých plastových prvků kolem zadní paluby. Ty vytvářejí extravagantnější dojem zádi.

Našim záměrem bylo vytvořit zcela nový roadster, připravený pro novou generaci řidičů sportovních vozů, který zároveň otevírá odvážnou a zajímavou kapitolu pro MG,“ řekl v tiskové zprávě Carl Gotham, designového ředitele MG.

MG Cyberster se má v Evropě objevit během léta 2024, přičemž ceny a specifikace budou ještě upřesněny.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem