Mercedes GLA 45 AMG

Tenhle crossover má sílu na rozdávání

Vydáno 07.01.2014
1
/
10

Mercedes-Benz odhalil model GLA 45 AMG před veřejným debutem, který je naplánován na autosalon v Detroitu. Nejedná se o žádné překvapení, automobilka totiž představila koncept tohoto vozu už loni v Los Angeles. Crossovery prostě teď letí a tak se s nimi roztrhl pytel. Všechny automobilky se snaží ukrojit si svou porci z aktuálního trendu a Mercedes na to nejde špatně.

Pro pohon této nejostřejší verze AMG byl vybrán stejný motor, který známe z modelů CLA a A 45 AMG. Jedná se tedy o benzínový dvoulitr přeplňovaný turbodmychadlem, který autu poskytuje maximální výkon 360 koní a 450 Nm. Tato síla je přenášena na všechna kola systémem 4MATIC, který je v tomto případě doplněn sedmistupňovou automatickou převodovkou AMG SPEEDSHIFT DCT. Sprint z nuly na stovku zvládá GLA 45 AMG za velmi dobrých 4,8 sekundy, maximální rychlost je omezena na tradiční hodnotu 250 km/h. Pokud ještě máte zbytek důvěry v uváděné hodnoty spotřeby podle evropských norem, věřte, že kombinovaná spotřeba činí 7,5l na 100 km. Motos splňuje emisní normu EURO 6 a zatěžuje životní prostředí 175 gramy na každý ujetý kilometr.

Abyste poznali s kým máte tu čest i při pohledu zvenku, je "á-em-géčko" vybaveno agresivnějším stylingem v podobě upravených nárazníků vpředu i vzadu, výraznějšími prahy, většimy koly a v neposlední řadě čtyřmi koncovkami výfuku. Změny ale nejsou jen povrchové, auto sedí na sportovním podvozku a je osazeno sportovními brzdami. Za příplatek si můžete dopřát věci jako aerodynamický paket, karbonový paket, červeně zbarvené třmeny brzd nebo třeba zadní spoiler. Interiér se liší od standardní verze sportovními sedačkami s kontrastním červeným obšíváním a červené jsou i bezpečnostní pásy.

GLA AMG 45 bude představen 13. ledna při zahájení autosalonu NAIAS v Detroitu.

 

Pro denní příhrn novinek ze světa aut sledujte náš facebook.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem