Mazda MX-5 2023

Oblíbený japonský roadster pro rok 2023 přináší několik změn. Novinkou je automatická převodovka pro některé verze modelu a obměnou prošla také paleta barev karoserie.

Vydáno 28.02.2023

Model MX-5 se vyrábí už od roku 1989 a současná čtvrtá generace je na trhu od roku 2015, přičemž k modernizaci pohonného ústrojí došlo v roce 2019.

V letošním roce se automobilka rozhodla aktualizovat skladbu výbav, nové barvy karoserie a plátěné skládací střechy a některé verze budou vybaveny automatickou převodovkou.

Roadster je nově k dispozici ve třech výbavových stupních: základní Prime-Line, Exclusive-Line a vrcholná Homura. Poslední dvě zmiňované lze rozšířit o paket Safety, který upgraduje standardní řadu asistenčních technologií i-Activsense.

Nejvyšší výbavový stupeň Homura je vybaven mnoha sportovními prvky. Příkladem jsou sedadla Recaro či černé kryty zpětných zrcátek. V případě motorizace Skyactiv-G 2.0, která zajišťuje maximální výkon 135 kW (184 koní), jsou ve výbavě brzdy Brembo, tlumiče Bilstein, rozpěrná tyč a kovaná kola BBS.

Co se týká barev karoserie, tak novinkou je odstín Zircon Sand, který byl už dříve k dispozici u modelu Mazda CX-5. Ten nahrazuje šedý odstín Polymetal. V případě plátěné střechy došlo ke změně barvy z vínové na novou hnědou.

Mazda MX-5

Pro ty, kteří chtějí něco víc extra, tak jsou v nabídce dvě nové limitované edice Kizuna a Kazari. V Kazari najdete čalounění z kůže Nappa ve hnědém zbarvení terakota, hnědý soft top nebo černý hard top. Kizuna spojuje bílé kožené čalounění z kůže Nappa s modrým soft topem nebo černým hard topem. Obě verze jsou standardně vybaveny výše zmiňovaným paketem Safety. Ale hlavní novinkou je, že k těmto limitovaným edicím ve verzi s pevnou střechou (RF) lze nakonfigurovat i automatickou převodovku.

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem