Lancia v dubnu odhalí nový koncept svého elektromobilu

Italská automobilka, která byla dříve známá svým výkonem a výjimečným designem, automobilka, která na přelomu tohoto století trošku ztratila směr. Dnes se ale Lancia chystá na vstup do nové elektrické éry.

Vydáno 19.03.2023

Už v listopadu loňského roku Lancia zveřejnila designový koncept s názvem Pu+Ra, podle spojení slov pure a radical, což znamená čistý a radikální. Jde o zcela nespoutaný design volného tvaru, který pouze naznačuje budoucí směřování vozidel Lancia.

My se teď můžeme těšit na akci Emozione Pu+Ra, která proběhne 15. dubna. Zde dojde k představení samotného konceptu nového elektromobilu a také vize, kterou se Lancia bude ubírat dalších 10 let. Malou upoutávku už automobilka odhalila v podobě obrázku, který byl zveřejněn společně s oznámením o nadcházející události.

Lancia Pu+Ra

Snímek zachycuje zadní část vozu, který připomíná legendární model Lacia Stratos. Automobilka má do roku 2028 uvést na trh tři nové elektromobily, avšak sportovní kupé se neočekává, tudíž se nejspíš obnoveného Stratosu nedočkáme. Naopak mezi novinky bude patřit Ypsilon nové generace, který očekáváme v roce 2024, prémiový crossover Aurelia v roce 2026 a hatchback Delta, který by se měl představit v roce 2028. Pod kapotou bude elektrický pohon s technikou koncernu Stellantis. Model Ypsilon nejspíš nabídne i mild-hybrid. Žádný časový plán pro příchod dalších dvou elektromobilů zatím nebyl oznámen.

Generální ředitel automobilky, Luca Napolitano, řekl: „Dnes je začátek naší renesance, která ohromí fanoušky Lancie po celém světě. Lancia bude na evropském prémiovém trhu opět žádanou, respektovanou a spolehlivou značkou. Dnes je začátek nové Lancie."

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem