Lamborghini Huracan LP610-4

Nové Lambo je tu, 24 fotek, video, a technické údaje

Vydáno 20.12.2013
1
/
24

Ti z Vás, co se vyznají ve skladbě jmen automobilů Lamborghini už ze jména mohli poznat, že výkon nového modelu je 610 koní a samozřejmostí je i pohon všech kol. Dlouho nás napínali a lákali, jak bude nástupce Gallarda vypadat. Gallardo po 10 letech odešlo do důchodu a předává žezlo Huracanu. Původně se spekulovalo o jménu Cabrera ale nakonec bylo rozhodnuto a po boku Aventadoru teď bude stát v showroomech Huracan, mayský bůh větru a bouře.

Pod kapotou je stejně jako u Gallarda desetiválec, s objemem 5,2l. Ten byl ale přepracován a nyní má výkon 610 koní v 8 250 ot./min a 560 Nm v 6 500 ot./min. Žádné turbo nehledejte, jedná se o klasickou atmosféru. Celé auto váží 1 422 kg a desetiválec ho vystřelí na stovku za 3,2 sekundy, na dvojnásobnou rychlost dosáhnete za necelých 10 sekund (9,9 s).

Motor splňuje emisní normy Euro 6 a kombinovaná spotřeba je 12,5 litru na 100 km. Lambo si ale nikdo nekupuje kvůli spotřebě, v reálném světě bude totiž spíš dvojnásobná, pokud jste hrdým majitelem  pravé nohy. O přenos síly na obě nápravy se stará sedmistupňová automatická dvojspojková převodovka, nastavitelná do tří režimů - Strada, Sport, Corsa.

Ve standartu dostane Huracan i karbon-keramické brzdy a velký 12,3" TFT display, který zobrazuje údaje infotainment systému ale i rychlost, otáčky atd.

Jak si tedy vede nový Huracan oproti "starému" Gallardu? 

Vezmeme v potaz jednu z posledních verzí Gallarda LP560-4 se stejným motorem V10 5,2l

V tomto srovnání je Huracan o 50 koní silnější, akceleraci na 100 km/h zvládá rychleji o 0,5 sekundy a kombinovaná spotřeba nového modelu je o 1,2 litru na 100km nižší. Rychlejší bude také zaručeně nová převodovka. Ale čísla nám neřeknou celý příběh, budeme si muset počkat než se objeví první jízdní dojmy.

Ceny budou oznámeny na autosalonu v Ženevě, kde se Huracan dočká veřejného debutu.

 

Co si o novém Lambu myslíte nám můžete napsat na náš facebook

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem