Kia Sportage 2022 představí v nadcházejících týdnech s novým designem

Jihokorejská automobilka poprvé oficiálně představila design nového SUV Sportage. Tento oblíbený crossover se dočká základního přepracování a získá i variantu určenou speciálně pro evropský trh.

Vydáno 31.05.2021

Kia Sportage přijme zcela nový design, přičemž nejnovější fotky naznačují, že celkový vzhled vozu bude ovlivněn novou elektrickou vlajkovou lodí automobilky, modelem EV6.

Jde tak o dalšího zástupce automobilky, který bude stát na filosofii Opposites United (v překladu Spojené protiklady). Tato filosofie, jak vysvětluje sama společnost, je založena na pěti pilířích: Výrazný jako příroda sama (Bold for Nature), Radost z rozumu (Joy for Reason), Energie pro další pokrok (Power to Progress), Technologie pro život (Technology for Life) a Napětí pro vyrovnanost (Tension for Serenity).

Důležitou novinkou, která nás bude zajímat je, že Sportage poprvé ve své 28leté historii získá speciální evropskou variantu. V této rané fázi zatím ale není jasné, v čem budou jednotlivé verze odlišné.

kia sportage 2022 zadek

Designové náčrty odhalují nový vzhled loga, černou masku chladiče po celé šířce a úzká LED světla vpředu i vzadu, která trošku připomínají tesáky typické pro nové generace Peugeotu.  

V interiéru se upustí od současného nastavení dvou obrazovek ve prospěch zaobleného digitálního displeje, který zabere většinu palubní desky.

 kia sportage 2022 interier

Karim Habib, šéf designu společnosti Kia, uvedl:

„Inspirací nám byl étos (= zvyk, mrav, ideální celek principu, kterým se lidé ve společnosti mají řídit),  a vytvořili jsme spojení přírody a modernity. Nová Sportage spojuje designové normy s dobrodružným, ale současným exteriérem a krásně detailním a průkopnickým interiérem."

„S novým Sportage jsme nechtěli jen jednoduše udělat krok vpřed, ale spíše přejít na úplně jinou úroveň ve třídě SUV.“

Kia zatím neupřesnila, které pohonné jednotky v novém modelu uvede. Tyto informace můžeme očekávat v následujících týdnech.


Jak se vám líbí nový vzhled?  → forum.auta.cz

zdroj: autocar.co

 

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem