Kia slaví úspěch na GOOD DESIGN Awards 2022

Rovnou čtyři vítězství získala automobilka Kia na prestižním udílení cen 72. ročníku GOOD DESIGN Awards 2022.

Vydáno 01.02.2023

GOOD DESIGN Awards se řadí mezi nejstarší návrhářské soutěže na světě. Každý rok bývají oceněny inovativní návrhy a grafické výtvory, které boří mýty a posouvají hranice v různých odvětvích. Tento ročník v kategorii Doprava dominovala jihokorejská automobilka Kia.

Odnesla si celkem čtyři ocenění:nový model Kia Niro, koncepční vůz Concept EV9, systémy palubního infotainmentu EV a Magenta Design.

Nový model Kia Niro

Odvážný design, který je inspirován filosofií značky Kia „Opposites United“ - v překladu spojené protiklady, konkrétně pak pilířem Joy for Reason (radost z rozumu). Při tvorbě zde byla čerpána inspirace z přírody, přičemž výběr barev, materiálů a povrchových úprav vytváří dokonalou rovnováhu mezi ekologicky odpovědným přístupem společnosti Kia k mobilitě a vizí osobního automobilu orientovaného na budoucnost.

Koncepční model Concept EV9

Ztělesňuje závazek společnosti Kia k řešením udržitelné mobility, který společnost nedávno představila prostřednictvím své budoucí vize na digitální prezentaci Kia Sustainability Movement. I tady byl design inspirován přírodou. Jsou zde zahrnuty upcyklované materiály, které jsou vytvořeny z uloženého odpadu odstraněného z křehkého mořského ekosystému.

Kia koncept EV9

Systémy palubního infotainmentu Kia EV a Kia Magenta Design

Tyto systémy jsou speciálně optimalizovány pro elektrická vozidla a jsou založeny na úchvateném grafickém uživatelském rozhraní s motivem papíru.

Za celý tým designerů Kia mohu vyjádřit velkou radost ze zisku vítězství GOOD DESIGN Awards 2022 pro Kia Niro a Kia Concept EV9, jakož i náš softwarový systém,“ uvedl Karim Habib, viceprezident a vedoucí globálního návrhářského centra Kia. „Všechna naše globální studia se neustále snaží vymýšlet a tvořit nové smysluplné návrhy ke zlepšení života našich zákazníků, přičemž uznání za naše úsilí od organizace s tak významnou historií, zkušenostmi a tradicemi, jakou je Chicago Athenaeum, je oceněním samo o sobě,“ dodal.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem