Jaká bude příští Mazda MX-5?

Mazda MX-5 se zapsala do dějin jako cenově dostupný roadster s nízkou váhou a skvělou ovladatelností. Bude taková i ta příští?

Vydáno 05.05.2013

Doufejme, že bude. Vypadá to nadějně, příští generace MX-5 (modelový rok 2014) by měla udržet svou váhu na 800 kilogramech, takže první políčko si můžeme odškrtnout. Sesterským modelem pro tento malý roadster je Alfa Romeo Spider, takže následující informace snad potěší i Alfisty. 

Co motorizace? 

Pro Mazdu by měl být k dispozici atmosférický benzínový motor SkyActiv 1,6 s výkonem kolem 130 koní. Alfa by měla mít benzínovou 1,4 s turbem a výkonem kolem 120 koní. Ve spojení s nízkou váhou auta by i tyhle dnes už všední výkony měly na trochu té srandy stačit. Alfa by do Spideru navíc mohla namontovat silnější MultiAir s výkonem blížícím se 300 koním. To už je pořádná porce. A teď ten diesel.

D co? Diesel? 

Ano Mazda zvažuje i dieselovou variantu, bojí se ale, že pro naftový roadster není dostačující poptávka. Mazda navíc preferuje chování vysokootáčkového benzínu a bojí se, že diesel by přidal malému roadsteru na váze. 

Ještě něco? 

Na více detailů si musíme počkat, jedinou další věcí je, že oba modely by měly dostat šestistupňovou manuální i automatickou převodovku. Automat bude za příplatek a bude mít typická "pádla" pod volantem. 

Související články

Nové Porsche 911 Turbo je tu!
Porsche představilo modely 911 Turbo a 911 Turbo S u příležitosti 40. výročí jejich vzniku.
Vydáno 03.05.2013
Podívejte se na sbírku aut za 418 milionů
Don Davis je investor a zakladatel několika autosalonů, protože je to prý strašná práce leštit a starat se o takovou sbírku, rozhodl se ji...
Vydáno 03.05.2013

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem