Jak nejlépe prodat auto?

Prodej vozu online není raketové inženýrství, ale je dobré se řídit určitými body, které vám celý proces urychlí.

Vydáno 31.07.2021

1) Důkladně auto umyjte a vyčistěte interiér. Pamatujte, že záleží na detailech. Například můžete koupit nové koberečky nebo vyměnit drobné poškozené plasty v interiéru. Výsledek bude na fotografiích vypadat lépe. Pokud se vám nechce leštit auto několik hodin, využijte službu někoho, kdo to udělá pořádně za vás. Ceny začínají cca od 1 000 Kč, ale výsledek za to stojí.

2) Připravte si alespoň 15 fotografií. Nejdříve vyfoťte auto ze všech stran a potom se zaměřte na interiér a detaily. Čím více pěkných fotek, tím větší získá kupující jistotu, že už viděl vše, co potřebuje. Nikomu se nechce jezdit po celé ČR nebo prosit o zaslání dodatečných fotografií.

3) Určete si cenu za vůz. Pokud se na trhu s auty neorientujete, můžete začít tím, že najdete na internetu stejný nebo podobný vůz a od toho se odrazíte. Pokud si s cenou stále nejste jisti, poraďte se s někým, kdo autům rozumí, například tam, kde vám auto servisují.

4) Hledání potencionálního kupce. Existuje několik serverů a inzertních portálů, kam svůj vůz můžete vložit. Jedním z nich je například náš web auta.cz. Pro zvýšení šance můžete využít i sílu sociálních sítí. Existují skupiny zaměřené na prodej aut buď podle cenové relace, nebo podle konkrétní značky. Například pokud nasdílíte svůj model Audi do facebookové skupiny Audi, je velká šance, že vůz si nějaký fanoušek odveze.

5) Buďte upřímní. Při vkládání vozu na nějaký z inzertních serveru napište do popisku všechny informace, které o vozu víte. Nesnažte se zatajovat žádné vady, uveďte například, kdy čeká vůz další servis, kolik bude cca stát nebo co je potřeba opravit. Pro důvěryhodnost si můžete nechat vůz prověřit od Carvertical a dodat výpis z historie vozu. Pokud chcete zájemce opravdu přesvedčit, nechce si auto prověřet před prodejem. Nikdo nechce kupovat zajíce v pytli. 

6) Zkuste autobazar. Pokud vám jde o čas a chcete vůz prodat co nejrychleji, zkuste využít služby autobazaru. Počítejte ale s tím, že bazar to neděla zadarmo, má s tím spojené náklady a s každým autem riskuje, že ho dlouho neprodá a zůstane mu na place. Proto od vás vykoupí vůz za menší cenu, než za jakou si pravděpodobně představujete.

 

Inzerce na auta.cz je zdarma: Inzeruj auto

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem