Jaguar vyhodí dva tisíce zaměstnanců a začne vyrábět elektromobily

Nejen Jaguar, ale celá společnost Jaguar Land Rover (JLR) nedávno oznámila plán propustit dva tisíce svých zaměstnanců. To nyní společnost znovu potvrdila. Mezi propuštěnými ale nemají být dělníci ve výrobě.

Vydáno 22.02.2021

Jaguar Land Rover (JLR) je dceřinou společností indické Tata Motors a zaměřuje se na prodávání právě vozů značek Jaguar a Land Rover. JLR si prošla obtížným finančním rokem kvůli pandemii koronaviru podobně jako spoustu dalších automobilek. V JLR museli kvůli ztrátám propustit v létě roku 2020 kolem tisíce zaměstnanců. Nyní má společnost okolo 40 tisíc zaměstnanců, ale jejich počet se má dále snižovat. Mezi dvěma tisíci lidmi, kteří přijdou o práci údajně nebudou dělníci ve výrobních továrnách.

Mluvčí společnosti uvedl, že 2 tisíce pracovních míst bude kompletně zrušeno. To znamená, že až se situace v JLR zlepší, nebudou tyto pozice znovu obsazovat. Cílem JLR je snížení nákladů a zúžení zaměstnanecké základny. Dalo by se říct, že JLR provede jakousi reformu organizace. Firma se chce stát agilnější a efektivnější společností.

Firma šetřila nejen na lidech. Odložila například i projekt, jehož výsledkem měl být čistě elektrický Jaguar XJ. K tomu došlo dokonce pouze dva měsíce před začátkem výroby tohoto modelu. K elektromobilům se ale značka určitě vrátí. 

JLR také změnila produktový plán. Do pěti let chtějí zahájit výrobu 6 nových elektromobilů značky Land Rover. S Jaguarem jdou ještě dál. Z toho se má do roku 2025 stát značka luxusních elektromobilů. Tedy žádný nový Jaguar by od roku 2025 neměl jezdit na naftu ani benzin.

Chtěli byste elektro Jaguara?

diskuze na forum.auta.cz


car vinyl wraps: www.nascarwraps.com

Kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: autoxrps

 

Související články

Jsou elektromobily skutečně ekologičtější?
Jsou elektromobily skutečně šetrnější k životnímu prostředí? Vlády údajně zohledňují jen emise způsobené jízdou, ale už ne emise způsobené výrobou...
Vydáno 19.02.2021
Jak zima ovlivňuje vaše auto a co s tím dělat
Asi každý ví, že autům zima úplně nesvědčí. U nás se má sice oteplovat, ale zimním dnům nemusí být konec. Informace o tom, co všechno může zima...
Vydáno 16.02.2021
Windows Car? VW Group spolupracuje s Microsoftem na autonomním autě
Microsoft k tomuto projektu přistupuje poněkud jinak než konkurenční společnost Apple, takže auta s označením Windows Car, případně Microsoft Car,...
Vydáno 12.02.2021

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem