Hyundai kupuje společnost, která vyrábí roboty

Boston Dynamics vyrábí velmi moderní roboty. Známé jsou především dva modely, z nichž jeden připomíná člověka a druhý psa. V Hyundai se rozhodli, že Boston Dynamics koupí. Hyundai tak bude mít na seznamu nejen auta, ale i roboty.

Vydáno 15.12.2020
1
/
5

Automobilce Hyundai připadne celých 80 % společnosti Boston Dynamics. Zbylých 20 % si nechá Softbank. Boston Dynamics byla ohodnocena na 1,1 miliardy dolarů, což je v přepočtu asi 23,8 miliard korun. A i když Hyundai kupuje pouze 80 % společnosti, pořád jsme na částce, kterou neinvestujete jen tak do něčeho. A to ani pokud jste velikán jako Hyundai.

Proč by automobilka kupovala robotickou společnost? Pravděpodobně půjde o řešení mobility. Alespoň takto Hyundai skromně odpovídá na tuto otázku. Hyundai se prý chce transformovat ve společnost, která poskytuje komplexní řešení pro inteligentní mobilitu. Podle Roberta Playtera, což je generální ředitel Boston Dynamics, jeho společnost sdílí pohledHyundai na sílu mobility a automatizace. Spolupráce s Hyundai by mohla urychlit technologický pokrok. Boston Dynamics chce překonat ty nejtěžší robotické výzvy. Odpověď je to sice zajímavá, ale dle této logiky sdílí pohled s jakoukoli výrobní společností na světě.

Boston Dynamics v současnosti staví 4 druhy robotů. Spot je čtyřnohý robot, který stojí 2 miliony korun. Atlas je humanoidní robot, a pak je tu Pick a Handle, kteří slouží hlavně k přenášení věcí. Pick je jen takové rameno, podobné těm, které můžeme vidět ve fabrikách. Handle je už trošku zajímavější. Je to taky jen rameno, nicméně je na kolečkách a samo se pohybuje.

Tito roboti mají na youtube půl miliardy zhlédnutí a není se čemu divit. Atlas (humanoid) je schopný provádět určité gymnastické kousky včetně salta vzad a Spot (pes) umí například i tancovat, ale hlavně je vynikající ve spolupráci s dalšími Spoty a dokáží provádět všelijaké úkony jako dokonale sehraná psí smart smečka. Co všechno umí, se dozvíte ve videích v tomto článku.

Dělá Hyundai dobře nebo by se mělo držet aut?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: topgear

Související články

Nové světlomety mají zachránit životy po celém světě, kromě USA
Automobilky v čele s Audi vyvinuly nové světlomety, které jsou technologicky mnohem dál než současné technologie. K dispozici budou všude, kromě...
Vydáno 11.12.2020
Automobilový průmysl a kryptoměny: Proč koupit auto za Bitcoin?
Bitcoin je internetová open-source P2P platební síť a také v této síti používaná kryptoměna. Hlavní unikátností Bitcoinu je jeho plná...
Vydáno 08.12.2020

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem