Honda Civic 2022

Bude to už 50 let od doby, kdy byl model nižší střední třídy jako dvoudveřový sedan poprvé představen japonskou automobilkou. Nejnovější generace, v pořadí už jedenáctá, bude k dostání na podzim letošního roku. Jedno už je ale jasné, tento oblíbený vůz bude mít k dispozici pouze benzínové hybridní pohonné jednotky. To pomůže automobilce dostát svému závazku o elektrifikaci celé evropské řady do roku 2025.

Vydáno 03.01.2022

Honda Civic se prodává ve více než 170 zemích, vyrábí se už 50 let a za tu dobu vzniklo více než 27 milionů vozů, což z ní činí čtvrté nejprodávanější auto na světě.

Honda Civic 2022

Red Vinyl Wrap

Je tedy pochopitelné, že jde o klíčovou novinku automobilky na evropském trhu. Nový Civic, který se představí jako pětidveřový hatchback, bude konkurovat vozům jako je Ford Focus, nový Peugeot 308 a VW Golf.

Honda uvádí, že se jí podařilo u nového Civicu dosáhnout téměř 20% zlepšení torzní tuhosti, které zlepšuje jízdní vlastnosti a ovladatelnost, stejně jako výkon a kultivovanost. Automobilka také slibuje, že jízda v novém modelu bude zábavnější, a to například i díky širšímu rozchodu zadních kol a delšímu rozvoru, které zvyšují stabilitu a pohodlí.

Není překvapením, že vnější design si do značné míry půjčuje od svého sedanového sourozence a používá stejnou novou přední část s více horizontálně zarovnaným vzhledem než dříve. Příď je hranatější a je lemována ploššími LED světlomety. Horní mřížka je menší a poloha A-sloupku se posouvá dozadu a budí tak dojem větší kapoty. 

Honda Civic 2022

Honda Civic 2022 kufr

Honda zatím odhalila pouze obrázky exteriéru nového hatchbacku, ale neočekáváme, že by se interiér evropského Civicu výrazně lišil od auta na americkém trhu, kde se již nějakou dobu prodává. 

Interiér by podle amerických specifikací měl být oproti odcházejícímu modelu podstatně přepracován. Dominuje mu minimalističtější a méně přeplněná palubní deska. K dispozici je také nový systém infotainmentu s dotykovou obrazovkou, kdy standardem je 7,0palcová jednotka, u vyšších verzí povyroste na 9,0 palců. Všechny jsou vybaveny bezdrátovou konektivitou Apple CarPlay a Android Auto a některé verze jsou také vybaveny bezdrátovým nabíjením telefonu. 

Honda Civic 2022 přední část

Honda Civic 2022 zadni sedadla

Podrobnější detaily o novém hatchbacku budou oznámeny v nadcházejících měsících. Honda však potvrdila, že vůz dorazí na evropské silnice až na podzim roku 2022.

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem