Ford Mustang Mach-E jako nové taxi v NYC

Jízda taxíkem většinou není žádný extra zážitek. To chce změnit americká společnost Gravity Inc., která se rozhodla rozšířit flotilu newyorských taxi o Ford Mustang Mach-E. A to už může pozvednout dojem z jízdy na úplně novou úroveň, co myslíte? Nejen, že to auto vypadá dobře, ale je vybaveno zábavní technikou a bonusem jsou nulové výfukové emise, které přispívají ke zlepšení kvality ovzduší v hustě zaplněných ulicích velkoměsta.

Vydáno 04.01.2022

Společnost Gravity Inc. je startup, který se zaměřuje na udržitelnou mobilitu. Tato firma, která klade důraz na elektrickou infrastrukturu, má v plánu nabízet v New Yorku flotilu 50 elektrických taxi a svůj plán zahájila uvedením Mustangu Mach-E. Dle dostupných informací bude brzy následovat například i Tesla Model Y.

taxi Mustang Mach-E

Gravity přidala do Mustangu Mach-E i několik vlastních úprav. Vůz je vybaven 22palcovým tabletem, ze kterého mohou pasažéři přehrávat hudbu, nastavovit klimatizaci, sledovat videa a dokonce pořizovat a odesílat selfie s originálními filtry. K dispozici je také panoramatická střecha pro lepší výhled.

 taxi Mustang Mach-E

Program pro elektromobily, který přijala newyorská Taxi and Limousine Commission (TLC), opravňuje společnost Gravity používat Mustang Mach-E jako běžné taxi. To znamená, že vozidlo a jeho řidiči dodržují všechny předpisy TLC, které se týkají bezpečnosti, ceníku i pojištění. Mach-E je tedy legitimní žluté taxi v New Yorku, které lze stopnout nebo přivolat prostřednictvím aplikace. V noci, když se taxíky nebudou používat, tak se budou nabíjet ve firemním zařízení v Midtown Manhattan.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem