Ford F-150 Lightning se pro letošní rok vyprodal. Stihl to ještě před zahájením výroby

Jde dlouhodobě o nejprodávanější osobní automobily na světě. Když automobilka loni oznámila elektrickou verzi, byla to velká věc. Někdo byl možná na vážkách, jestli vůbec bude o velké elektrické pick-upy zájem, ale čísla hovoří jasně. Ford F-150 Lightning rozhodně boduje.

Vydáno 29.04.2022

Model F-150 byl představen v USA v roce 1948 a v roce 2020 spatřila světlo světa už jeho čtrnáctá generace. F-150 Lightning je první elektrickou verzí tohoto úspěšného a dnes už legendárního pick-upu. A nemůže se ho dočkat téměř čtvrt milionu američanů.

Zájem o elektrický pick-up je enormní a překvapil i samotnou automobilku, která musela hned několikrát zvyšovat kapacitu plánované výroby. Koncem minulého roku Ford evidoval více než 200 tisíc předobjednávek.

Není tedy divu, že americká automobilka oznámila, že všechny elektrické modely F-150, které byly vyčleněny pro modelový rok 2022, už znají své budoucí majitele. Na webových stránkách Fordu přímo stojí krátký text, který říká: „Vzhledem k vysoké poptávce již není aktuální modelový rok k dispozici pro maloobchodní objednávky. Pro více informací kontaktujte svého prodejce."

To asi také přimělo společnost navýšit své výrobní kapacity. Na stránkách se totiž také dočtete, že příští rok je v plánu navýšit výrobu na 50 tisíc vozů, v roce 2024 pak dokonce 80 tisíc.

Ford zahájil výrobu F-150 Lightning 26. dubna 2022.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem