Elektrická éra: Lancia, DS Automobiles a Alfa Romeo

Známé automobilky chtějí do roku 2027 přejít na elektřinu

Vydáno 04.08.2021

Společnost Stellantis uspořádala včera tiskovou konferenci, na které oznámila výsledky prodeje za první pololetí letošního roku a věnovala se i plánům do budoucna. Jak šlo předpokládat, elektrifikace je klíčovým slovem, které použil čtvrtý největší výrobce automobilů na světě, když popsal, co má v plánu pro tři své značky. Lancia, DS Automobiles a Alfa Romeo, které jsou považovány za prémiové výrobce automobilů, přejdou v příštích letech na elektrický pohon. 

zelené auto

Lancia, která v současné době nabízí model Ypsilon, bude od roku 2024 100% elektro, což znamená, že už za tři roky bude nabízet pouze kombinaci hybridů a elektromobilů. Novým mottem automobilky, které upozorňuje na její elektricky orientované záměry, je: „Lancia - nejelegantnější způsob, jak chránit planetu“.

lancia Ypsilon

Také společnost DS Automobiles bude od roku 2024 uvádět na trh pouze elektromobily, ale jak upozorňuje, neznamená to, že stávající vozy poháněné spalovacími motory budou staženy.

Pokud jde o Alfu Romeo, mateřská společnost Stellantis usiluje o to, aby byla legendární italská značka 100% elektrifikovaná do roku 2027. Nabídka automobilky je v současné době omezena na dva modely - sedan Giulia a SUV Stelvio. V roce 2022 se nabídka rozroste o kompaktní crossover Tonale. Elektrický crossover, který je předběžně nazvaný jako Brennero, by měl dorazit později. Nové motto automobilky zní: „Od roku 2024 se Alfa stává Alfa e-Romeo“.

Stellantis přislíbil investice do všech svých značek během následujících deseti let a věří, že elektrické vozy budou cenově srovnatelné se spalovacími motory už do roku 2027.

 

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem