Citroën C5 Aircross facelift 2022

Francouzská automobilka zahájila prodej modelu C5 Aircross v roce 2018. Teď je první generace uprostřed svého životního cyklu a nastal tedy čas na facelift. Rodinné SUV získalo přepracovaný vzhled a vylepšený infotainment.

Vydáno 12.01.2022

K největší změně došlo vpředu, protože vůz už nemá oddělené světlomety, ale LED denní svícení je součástí hlavních světlometů. Designéři zachovali jen optické rozdělení pomocí světelných pruhů.

Mezi další změny v přední části vozu patří přepracovaný nárazník, který vytváří iluzi širšího vozidla, k čemuž přispívá větší spodní otvor pro přívod vzduchu. To vede k tomu, že celkově vůz působí mohutnějším a širším dojmem.

Vizuální změny jsou méně patrné na zádi, kde mají světla stejnou velikost. LED svítilny jen získaly o něco tmavší krycí sklo a novou grafiku. Změny na vnější straně vozu završují nová 18palcová kola a lesklé černé kryty bočních zrcátek. Je pravděpodobné, že stejně jako u předchůdce, bude i tentokrát k dispozici široká nabídka barevných variant.

Automobilka tvrdí, že C5 Aircross má největší zavazadlový prostor ze všech SUV v tomto segmentu. U benzinových a vznětových modelů má kufr objem 580 až 720 litrů, zatímco varianty PHEV dostanou 460 až 600 litrů.

citroen C5 Aircross facelift

citroen C5 Aircross facelift

Když se podíváme do interiéru, zaujme nás přepracovaná středová konzole. Dotykový displej již není lemován větracími otvory, protože ty byly posunuty níže, aby uvolnily místo pro 10palcový displej.

Rádi vidíme, že zůstala analogová tlačítka pro ovládání klimatizace, avšak robustního voliče automatické převodovky nahradil malý přepínač. Díky tomu se ušetřilo nemálo místa, a tak zde přibyly další dva USB porty a je k dispozici i bezdrátové nabíjení smartphonu.

S faceliftem získává Citroën C5 Aircross nový volič jízdních režimů, který umožňuje výběr mezi hybridním, elektrickým a sportovním režimem.

citroen C5 Aircross facelift

citroen C5 Aircross facelift

Další novinku představují vyhřívaná sedadla s masážními prvky, která známe z C4 a C5X. Sedadla jsou vystužena s 15 mm pěny navíc pro lepší pohodlí.

Nový Citroën C5 Aircross vstoupí na evropský trh začátkem letošního léta. Je jen otázkou, zda naváže na prodejní úspěchy svého předchůdce.

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem