V čem jezdí technologičtí magnáti?

Elektromobily, Facebook nebo třeba Google jsou technologie, které se podílí na utváření tohoto světa. V čem jezdí titáni těchto odvětví. Potrpí si všichni na superauta, nebo někteří jezdí raději autobusem? A Proč Jobs měnil své auto každých 6 měsíců?

Vydáno 10.06.2020

 

Elon Musk – Lotus Esprit Submarine (na obrázku), ale hlavním autem je Tesla Model S

 Elon Musk Car

Technologický génius používá ke každodennímu ježdění samozřejmě auto značky Tesla. A není divu, když Teslu vlastní. Jeho hlavním autem je konkrétně Tesla model S P100D, ale používá i Tesla Model X a Tesla 3. Měl i Tesla Roadster, ale tu poslal do vesmíru na jedné z vesmírných raket od SpaceX. Nicméně vlastní i Ford Model T a Jaguar E-Type Roadster.

V minulosti vlastnil mimo jiné i McLaren F1, ve kterém dokonce havaroval, ale asi nejpozoruhodnějším členem jeho současné sbírky je Lotus Esprit Submarine, který byl původně vyrobený pro Bondovku Agent, který mě miloval.

 

Jack Dorsey – BMW M3

Dorsey Car

Miliardář Jack Dorsey bude známý spíše v zahraničí. Je spoluzakladatelem sociální sítě Twitter, která u nás není zas tak populární. Nic méně i on do seznamu patří. První auto si koupil teprve v roce 2011, když mu bylo 35 let. Vybral si BMW M3 s motorem V8, což je úžasné vozidlo, ale i přesto Dorsey moc neřídí a prý dává přednost spíše hromadné dopravě. Asi se mu v ní lépe Tweetuje.

 

Sergey Brin – black wrap Tesla Model X

Brin Car

Spoluzakladatel největší sítě na světě – Googlu. Řídí Tesla Model X a občas i Tesla Roadster. Je prý velkým přítelem Elona Muska, takže má auta této značky možná kvůli němu, a ne kvůli záchraně světa.

 

Larry Page – Tesla Roadster

Page Car

Larry Page je ten druhý spoluzakladatel Googlu. Má podobný vkus jako jeho kolega a řídí Tesla Roadster. Má také Toyota Prius a aby toho nebylo málo koupil si i elektrokolo.

 

Mark Zuckerberg – Honda Fit (Jazz)

Zucker car

Přesto, že má mít jeho majetek hodnotu v přepočtu asi 1 675 miliard korun, tak si tvůrce Facebooku na drahá auta nepotrpí. Kromě Hondy Fit (v Evropě Honda Jazz), má i Volkswagen Golf GTi. Ale po internetu koluje i informace, že si v roce 2014 koupil Pagani Huayra a to už je opravdu něco.

 

Jeff Bezos – Honda Accord

Bezos car

Zakladatel Amazonu. Původně si tento člověk vytvořil Amazon, aby mohl na svém malém E-shopu prodávat knížky, které uskladňoval ve své garáži. Nyní je to nejbohatší člověk planety s majetkem asi 113 miliard amerických dolarů, což je o 15 miliard víc, než je druhý Bill Gates. V přepočtu na české má Bezos 2 643 000 000 000 Kč. Tedy 2,6 bilionů korun. To je o 1 bilion víc, než je rozpočet ČR na rok 2020. Jo a jeho auto je Honda Accord.

 

Bill Gates – Porsche 959

Gates car

Asi jedno z nejslavnějších jmen, které zná skoro každý, kdo někdy seděl u počítače. Zakladatel Microsoftu má v oblibě Porsche. Jeho první auto bylo ojeté Porsche 911, které koupil v sedmdesátkách. Pak začal Porsche sbírat. Jednou chtěl koupit i Porsche 959, ale kvůli předpisům jej nemohl transportovat do Ameriky. Tak co uděláte, když jste jeden z nejmocnějších lidí na světě? Prostě ty pravidla změníte. Díky jeho úsilí je nyní možné transportovat do Ameriky vzácná a historická v auta pro výstavní účely. Jinak jezdí také v Tesla Model X EV.

 

Evan Spiegel – Red Vinyl Wrap Ferrari F12

Evan car

Spiegel je zakladatel Snapchatu. Ano i to stačí na to abyste byli považováni za technologické magnáty s majetkem v přepočtu 89 miliard korun.

 

Steve Jobs – Mercedes SL55AMG

Jobs car

Ředitel Apple zemřel v roce 2011. (Ano už tak jste staří) Na obrázku je vidět Jobsovo auto z roku 2010. Určit u Jobse jedno vozidlo není tak snadně. Jobs totiž měnil své vauto jednou za 6 měsíců. Proč? Někdo mu je snad ničil? Nebo to byl tak špatný řidič, že neustále boural? Ne a NE. Bylo to, protože podle kalifornských zákonů, když si koupíte nové auto, musíte mu obstarat poznávací značku do šesti měsíců. Jobse jednoduše bavilo řídit auta bez poznávacích značek.

Trefil se vám někdo ze seznamu do chuti?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: autocar, inc

 

Související články

V Číně vymysleli autobaterii pro elektromobily, na kterou ujedete dva miliony kilometrů
Jedním z hlavních problémů současných elektromobilů je životnost baterie. Nebo alespoň doposud byl. Číňané to opět berou po svém a vymysleli...
Vydáno 08.06.2020
Nejlepší ojetá auta ke koupi v roce 2020
Chcete si koupit auto? Podívejte se na žebříček nejlepších ojetin současnosti, a to v kategorii SUV, sedan a hatchback, pick-up, sportovní...
Vydáno 04.06.2020
Na internetu byl odhalen vzhled nového Batmobilu a vypadá…jinak
Nové Batman auto vypadá jinak, než jsme zvyklí z Nolanovy trilogie o temném rytíři. Vypadá víc jako auto než jako tank, ale stále batmanovsky....
Vydáno 03.06.2020

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem