Chris Harris, Berlinetta a 4 sady pneumatik (video)

Zaručený recept na jízdu bokem a hodně kouře

Vydáno 24.10.2013

Pokud neznáte Chrise Harrise, o dost přicházíte. Podívejte se na jeho Chris Harris On Cars a uvidíte, že máme pravdu. Kromě toho, že to za volantem opravdu umí, je znám i láskou pro Ferrari, hlavně pro legendární F40, které taky pořádně potrápil v jednom z předešlých dílů.

 Jenomže jeho historie s italskou automobilkou není úplně nejlepší, Harris totiž řekl, že Ferrari své vozy pro novináře speciálně upravuje, aby byly ostřejší a výkonnější, než ty, které potom dostanou zákazníci. To není určitě ojedinělá praktika, ale nemluví se o tom. Ferrari se tyhle řeči nelíbily a tak zakázaly Harrisovi testovat jejich modely. Teď se ale situace snad mění, jako gesto usmíření by se dalo považovat, že mu půjčili Ferrari F12 a jelikož ví, jak moc rád driftuje, přihodili ještě 4 sady pneumatik. To se někdo má, že?

 Harris samozřejmě neváhal a zatím nejrychlejší silniční Ferrari (než přijde LaFerrari) pěkně protáhl po uzavřené trati. F12 pohání atmosférický dvanáctiválec o objemu 6,3 litru s výkonem 740 koní a točivým momentem 690 Nm. Mimochodem tento motor má nejvyšší výkon mezi nepřeplňovanými jednotkami v poměru na litr objemu – 118 koní. Poměr váhy k výkonu je 2,1 kg/hp. Díky tomu vystřelí Berlinetta na stovku za 3,1 sekundy na dvě stě kilometrů v hodině za 8,5 sekundy a může pokračovat zběsilým tempem až na maximálku, která je přes 340 km/h.

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem