Car Thing – výrobek od Spotify zmodernizuje vaše auto

Hudební streamovací služba Spotify vydala svůj první hardware s názvem Car Thing. Ten má přinést hudbu od Spotify a později i další služby do každého auta. V podstatě neumí nic, co by už neuměl váš smartphone. V čem je tedy jeho kouzlo?

Vydáno 14.04.2021
1
/
4

Spotify je služba pro streamování hudby do vašeho telefonu, televize nebo jiného chytrého zařízení. Tedy včetně novějších aut, která mají Apple car play nebo Android auto. Pro ty starší, a že je jich požehnaně, je tu Car Thing. To je první hardwarové zařízení od Spotify. Car Thing dokáže spolupracovat přes váš telefon s vaším autem. Jednoduše řečeno je to chytrý přehrávač hudby, ke které má přístup přes internet ve vašem telefonu.

Car thing manage

Car Thing slouží pouze jako takový ovladač. Abyste jej mohli používat stačí si připojit telefon k reproduktorům v autě pomocí Bluetooth anebo nějakého kabelu do auta nebo autorádia. Takže Car Thing propojíte s telefonem a telefon s autem. Car Thing by tak mohl využít i Franta z Vysočiny ve své Felicii.

Car Thing má jedno velké otočné tlačítko, se kterým točíte a volíte tak hudbu. Pod velkým kulatým tlačítkem je ještě jedno menší, a to má jednu jedinou funkci – zpět. Dále je na Car Thingu dalších pět tlačítek, která spouští uložené playlisty.

Car Thing dostanete včetně držáku do auta a pokud jste předplatiteli Spotify Premium, máte šanci dostat Car Thing pouze za cenu za dopravu. Tedy pokud se na seznam čekatelů zařadíte včas, tato nabídka je omezená. Pro ty ostatní bude Car Thing stát 80 dolarů, tedy zhruba 1 750 Kč.

Streamování hudby je jen začátek, ve Spotify už plánují přidat do Car Thingu i navigaci Waze a postupem času i další služby. Ve Spotify prý přesně vědí, jaké služby chtějí mít lidé v autě.

K čemu tedy Car Thing je? Umí něco jiného než smartphone? Ne, neumí. Ale kdybychom zůstali jen u této odpovědi, Car Thingu bychom křivdili. Car Thing je optimalizovaný pro používáníautě. Po několika testovacích dnech se podle Spotify ukázalo, že Car Thing je mnohem efektivnější a pohodlnější než požívat smartphone. Používání Car Thing je tedy taková pohodlnější alternativa k používání smartphonu.

Car thing

Má to smysl? Pravděpodobně ano. Dnes existují zařízení, která vám udělají například z „hloupé“ televize chytrou a lidé to s nadšením kupují. Car Thing by tak s trochou nadsázky mohl v budoucnu z „hloupého“ auta udělat chytré.


 

Kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: carndrv

Související články

Nejlevnější auta velkých značek
Pokud jste si nešetřili na svého vysněného miláčka nebo nemáte na účtě zbytečné miliony, určitě se při koupi nového auta budete dívat na cenu. Jaké...
Vydáno 09.04.2021
CyberLandr – udělejte si z Cybertrucku skládací karavan
Cybertruck je i přes svoji velikost a sílu méně autem na práci jako třeba Ford F-150, ale spíše vozem pro dobrodružství jako třeba Jeep Wrangler....
Vydáno 06.04.2021
Průvodce okruhy Formule 1 pro rok 2021
Formule 1 je připravená na sezónu roku 2021. Samozřejmě, že bude záležet na tom, co pandemie dovolí, ale když vše půjde dobře, F1 začne Velkou...
Vydáno 30.03.2021

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem