Brabus 850

Německý dravec s agresivním kitem...

Vydáno 06.05.2014
1
/
10

Německá firma specializující se na úpravu vrcholných modelů automobilky Mercedes-Benz zahájila minulý rok prudkou modelovou ofenzívu, která nenechá klidným žádného fanouška rychlých vozů. Tentokrát si Brabus vzal do parády vrcholný model E 63 AMG, který v základu disponuje dvakrát přeplňovaným osmiválcovým motorem o zdvihovém objemu 5,5 litru s 585 koňskými silami (410 kW).

Samotný vzhled auta vypadá přímo úchvatně, a proto se technici v Brabusu nepouštěli do radikálnějších úprav bodykitu. Model doplnili o karbonové doplňky, splitter, difuzér, zadní část osadili čtyrmi masivními výfuky a přidali obrovská 20" kola v tmavě černé barvě. Pod disky se schovávají veliké rudé brzdy, které zvládají zátěž při brzdění z takřka 350 km/h. Samozřejmě ani motor nezůstal bez zásahu. Po přidání nových turbodmychadel, přeprogramování řídicí jednotky a úpravě rozvodů také navýšili objem na 5,9 litrů, čímž se celkový výkon dostal na neuvěřitelných 850 HP (633 kW). Odpich tohoto sedanu je stejně neuvěřitelný jako jeho ostatní parametry - na stovku dokáže akcelerovat za 3,1 sekundy. Napomáhá tomu točivý moment s hodnotou 1150 Nm, který musel být elektronicky zredukován z původních 1450 Nm kvůli obavám o motor.

Tohle všechno malaysian wavy hair dělá z modelu Brabus 850 6.0 Biturbo pořádnou bestii, jíž si můžete koupit buď v provedení sedan, anebo v praktičtějším kombíku. Také je na výběr mezi verzí s pohonem zadních kol - upravené E 64 AMG (S) a pohonem všech čtyř kol - E 63 AMG (S) 4Matic. Každopádně, až budete hledat auto, které Vás při rozjezdu zatlačí do sedačky, víte po čem sáhnout!

(Autor: MP), Foto: Brabus

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem