BMW ukázalo revoluční head-up displej. Dočkáme se ho už v roce 2025

Nový head-up displej BMW získal název Panoramic Vision. Do sériové výroby se dostane v roce 2025.

Vydáno 15.03.2023

Německá automobilka v současnosti pracuje na vývoji nové technologické platformy pro vozy tzv. Neue Klasse (v překladu Nové třídy). Tato platforma přinese nové standardy v oblasti digitalizace, udržitelnosti a designu pro elektromobily. Od roku 2025 bude na vozidlech využívajících novou platformu i head-up displej BMW Panoramic Vision.

Frank Weber, jeden ze členů představenstva pro vývoj v BMW AG, o výhodách nového head-up displeje řekl: „Čelní sklo se u našeho nového BMW Panoramic Vision stává jediným velkým displejem, který otevírá zcela nové možnosti pro design našich vozidel. Sám řidič se rozhodne, které informace chce zobrazit ve svém vlastním zorném poli, nebo zda mají všichni cestující vidět celý obsah. Revoluční projekce a výrazně strukturovanější kokpit poskytují zcela nový a působivý pocit z prostoru a jízdy. Naše dlouholeté motto ‚oči na silnici – ruce na volantu' posouváme zase na novou úroveň.“

BMW panoramic vision

BMW head up displej neue klasse

Head-up displeje u mnichovské automobilky jsou už dnes velmi inovativní, ale to, čeho se za dva roky dočkáme, je opravdu něco přelomového. Pro projekci a vizualizaci bude možné použít téměř celou plochu čelního skla. Díky tomu řidič nebude muset neustále pohledem přejíždět z centrálního displeje na vozovku, ale informace se promítnou v prostoru před ním. Relevantní data budou zobrazena s vyšší intenzitou světla a s dostatečným kontrastem na tmavé části spodního okraje čelního skla tak, aby byla dobře viditelná. Informace, které budou důležité pro momentální jízdní situaci budou vždy dostupné na správném místě ve správný čas.

Automobilka představí další kroky a podobnější informace o Neue Klasse na IAA Mobility 2023 v Mnichově. Kromě BMW Panoramic Vision budou představeny i další nové ovládací a informační prvky.

 

 

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem