Bezplatné upgrady pro Škodu Enyaq iV

Díky tomu, že Škoda začala instalovat svůj nejnovější software “ME3”, se mohou majitelé modelu Enyaq iV těšit na upgrade. Tato aktualizace obsahuje vylepšení interiéru virtuálního kokpitu, head-up displeje, informačního a zábavního systému a pohonu baterie. Majitelé Enyaqu budou pro instalaci vylepšení kontaktováni přímo showroomem Škoda a budou svoláváni na bezplatnou schůzku. Samotná instalace potom bude trvat pět hodin.

Vydáno 16.08.2022

Důvod tohoto svolání je, že Škoda nedávno odhalila, že základní úroveň Enyaq iV 60 může přijímat rychlost nabíjení až 120 kW, což je oproti základních 100 kW velké zlepšení.

Kromě všech těchto zlepšení novější software nabízí také režim péče o baterii, ve kterém je baterie nabíjena maximálně na 80 procent. To napomáhá k šetření baterie a prodlužování její životnosti. Kupující budou mít také přístup k trochu více datům z informačního a zábavního systému vozu. K dalšímu zlepšení také došlo u navigace. Ta teď ukazuje odhadované nabití baterie při příjezdu, když je naprogramována trasa, což podle Škody usnadňuje řidičům plánování nabíjecích zastávek.

Co se času nabíjení týče, Enyaq iV 80 dříve zvládal nabíjet baterii za 38 minut, po aktualizaci se tento čas zkrátil na 29 minut.

Vylepšení virtuálního kokpitu a head-up displeje zahrnuje zobrazení aktuální úrovně nabití baterie. Také zadní kamera dostala svoje vylepšení, ta byla vyladěna pro lepší viditelnost. Tlačítko na multifunkčním volantu umožňuje řidiči rychle a snadno přepínat mezi adaptivním tempomatem a cestovním asistentem.

skoda enyaq aktualizace

 

Krom této zprávy Škoda také oznámila, že model Enyaq 2023 představí čtyři nové volitelné balíčky, které budou zahrnovat různé další vybavení. Tyto balíčky se budou nazývat “Clever package”, “Plus package”, “Advenced package” a “Maxx package”.

Balíček “Clever package” zahrnuje bezklíčkový vstup, bezdrátové nabíjení telefonu a tónovaná okna. K dispozici jsou také asistenční systémy řidiče jako adaptivní tempomat a detekce mrtvého úhlu. “Plus package” zase nabízí elektricky ovládané dveře zavazadlového prostoru, LED světlomety, elektricky nastavitelnou sedačku s pamětí, asistent pro nouzovou situaci a další. Předposlední balíček “Advanced package” pak nabízí světelnou mřížku “Crystal face”, vyhřívaná sedadla a vylepšený zvukový systém. Poslední z balíčků “Maxx package” nabídne plně elektrická sedadle včetně masážní funkce. K dispozici je také kamera pro letecký pohled a parkovací asistent.

Škoda také rozšířila nabídku jednotlivých možností, včetně panoramatického střešního okna, tepelného čerpadla, tažného zařízení, přepážky a univerzální nabíječky.

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem