Bertone oznamuje comeback s novým supersportem

Italský designový dům Bertone oznámil svůj comeback s brzkým pohledem na zbrusu nový supercar. Zdá se, že nový model získává siluetu s motorem uprostřed s důrazem na úhly, kterými je společnost známá. Například trojúhelníkové boční ventilační otvory evokují koncept Lancia Stratos Zero z roku 1970, zatímco nízko zahnutá přední část připomíná klínový tvar původního Lamborghini Countach.

Vydáno 28.11.2022
1
/
4

Zdá se však, že styling přední a zadní části je předzvěstí nového přístupu s důrazem na LED osvětlení a barevně kontrastní panely karoserie. Přítomnost výfuků vzadu napovídá, že model bude využívat spalovací motor.

Nový supercar je Bertoneho prvním originálním vozem od modelu Nuccio, který byl představen v roce 2012 . Znamená to také návrat designového domu, který v roce 2014 zkrachoval po neúspěchu v letech 2007 a 2011. Značku koupili bratři Mauro a Jean-Franck Ricciovi, kteří provozují technologickou poradenskou společnost Akka. O dva roky později Akka odhalila Smart Bertone, důkladnou revizi Smart Fortwo Electric Drive. Jeho výkon byl zvýšen ze 79 koní na 276 koní díky přídavnému motoru a systému rekuperace kinetické energie (KERS) inspirovaném Formulí 1. Agresivní bodykit a zadní spoiler byly přidány ve vlastní režii, aby zdůraznily sportovní vlastnosti vozu.

Portfolio společnosti Akka pokrývá celý proces vývoje vozu, od výrobních konceptů po elektrické systémy a další, s technologií autonomního řízení v procesu. Společnost již dříve spolupracovala mimo jiné s firmami jako Aston Martin, Ford a Volkswagen Group. Vzhledem ke svým bohatým zkušenostem je tedy pravděpodobné, že poradenství bude hrát klíčovou roli ve vývoji Bertoneho superauta.

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem