Babiš versus Pavel: Co řídí prezidentští kandidáti?

Druhé kolo prezidentských voleb už klepe na dveře. Už zítra se otevřou volební místnosti, kde se rozhodne, kdo se stane příští hlavou našeho státu. Jestli vyhraje Babiš nebo Pavel nevíme, ale víme, v čem naši kandidáti rádi jezdí.

Vydáno 26.01.2023

Andrej Babiš 

V době, kdy zastával funkci premiéra, jsme ho mohli zahlédnout ve služebních vládních vozech Audi A8 nebo BMW 7, přičemž jejich nákup značně kritizoval a označoval za projev papalášství. V čem ale Babiš jezdí ve svém volném čas?

V červnu loňského roku nasdílel fotografii se svým novým vozem na Instagram. K příspěvku bývalý premiér napsal: „Udělal jsem si radost. Moje první elektroauto. Čekal jsem na něj přes půl roku." Jde o model Škoda Enyaq Coupé RS iV, jehož cena začíná na 1 704 900 Kč. Vůz s karoserií ve tvaru SUV-coupé, který přišel na trh jako nejsilnější i nejdražší sériově vyráběné auto mladoboleslavské automobilky. Dojezd na elekřinu by měl být kolem 500 kilometrů a maximální výkon je 220 kW. Vůz je k dispozici pohonem všech kol 4x4.

 Babiš Enyaq

Škoda Enyaq iV rs coupe 

Babiš byl viděn také za volantem německých vozů - černého SUV Mercedes-Benz ML, které následně prodal bývalému fotbalistovi Martinu Feninovi a také v luxusním Mercedes-Benz GLS. Verzi 63 AMG pohání 5.5litrový V8 BiTurbo motor s výkonem 585 koní a točivým momentem 760 Nm. Vůz zvládne zrychlit z 0 na 100 km/h za 4.6 sekundy a jede maximální rychlostí 250 km/h. Tohle luxusní SUV stálo Babiše minimálně 3,4 milionu Kč.

Babiš Mercedes

Mercedes GLS AMG  

Před oficiálním oznámení kandidatury jezdil Babiš po České republice také v obytném voze Bürstner Lyseo TD Harmony Line. Jde o luxusní německý vůz, který má široký výběr možností designu interiéru. Rozhodně v něm nechybí postel, lednice, koupelna ani toaleta. Cena za nový model začíná zhruba na 1,8 milionu Kč.

Babiš obytnak

Babis obytnak

 

Petr Pavel

Generál Petr Pavel se netají tím, že je velkým milovníkem motorek. Důkazem je i jeho instagramový profil, kde čas od času sdílí fotografie, které jeho vášeň k rychlým strojům zachycují. Jednou z nich je například fotka z akce na oslavu 10. výročí Prague Harley Days.

Petr Pavel Harley Davidson

Harley-Davidson XL 1200 je menší výkonný model. Produktová řada Sportster s označením XL se vyrábí už od roku 1957. Nejprve byly vyráběny s motory Ironhead, následně pak v roce 1986 byly modernizovány na Evo. Na tomto stroji byl Petr Pavel viděn při jízdě Distinguished Gentleman's Ride v roce 2022.

BMW R 1250 GS Údajně patří mezi jeho nejoblíbenější. Moderní motor boxer o objemu 1254 cm3, silný pohon 100 kW při 7 750 ot/min. Robustní charakter, sportovní vlastnosti, ale přitom dobrá ovladatelnost a pohodlí, dělají z tohoto modelu špičku ve své třídě. Nový model dnes pořídíte od 443 900 Kč.

BMW R 1250 GS Pavel

motorka BMW pavel

Auto Pavlovi v garáži ale samozřejmě nechybí. Jedním jeho vozem je Volkswagen Golf GTI VI a druhým BMW M2.

Volkswagen Golf GTI šesté generace pohání 2,0litrový čtyřválec turbo, který poskytuje maximální výkon 211 koní a točivý moment 281 Nm. Akceleraci z 0 na 100 km/h zvládne za 6,9 sekundy a maximální rychlost vytáhne na 240 km/h. Legendární hot hatch v sobě spojuje praktičnost s nadprůměrnými výkony. 

U BMW M2 pod kapotou najdeme zážehový řadový šestiválec, který ve spolupráci se šestistupňovou manuální převodovku posílá náhon na zadní kola. Novou M2 dnes pořídíte od 1 400 100 Kč.

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem