Autosalon v Busanu 2022: To nejlepší z Korei

Co přinesl mezinárodní autosalon v jihokorejském Busanu? Představili se výrobci Hyundai, Kia, Genesis a BMW Group.

Vydáno 19.07.2022

Hyundai ukázala některé modely, kterých se v Evropě nedočkáme. Jedním z nich je městský vůz Hyundai Casper, který sdílí mnoho mechanických prvků s Hyundai i10, ale je stále o velikost menší. Prezentován zde byl jako malinká dodávka, která je vhodná pro přepravu psů.

„Model Hyundai Casper byl vyvinut specificky pro potřeby zákazníků v Jižní Koreji a nebude prodávaný na jiných světových trzích,“ uvedl již v minulosti David Pavlíček, tiskový mluvčí českého zastoupení automobilky Hyundai.

Hyundai Casper

staria a casper

Hned vedle Casperu získala své čestné místo Hyundai Staria. MPV s futuristickým vzhledem, které je na některých evropských trzích (včetně našeho) k dostání. Tento konkurent Volkswagenu Multivan je k dispozici ve více základních verzích, ale na autosalonu byl prezentován v plné specifikaci výkonného raketoplánu včetně skládacích stolků, kapitánských křesel a širokoúhlého displeje v zadní části.

Evropani možná netuší, že Hyundai nevyrábí pouze osobní automobily, ale vyrábí téměř každý typ motorového vozidla, jaký si lze představit. To zahrnuje i těžká nákladní vozidla a autobusy. Na autosalonu v Busanu automobilka předvedla jeden ze svých autobusů a nákladních vozidel s vodíkovými palivovými články. Nákladní vůz Xcient se bude prodávat i v Evropě. Na jednu nádrž může ujet cca 400 km a natankování trvá zhruba asi 8 až 20 minut.

 hyundai

dpeco potro

ŘÍká vám něco Dpeco? Jde o relativně malou společnost, která vyrábí různá užitková vozidla - od autobusů až po tyto mikrododávky. Dpeco Potro je poháněno elektromotorem o výkonu 20 koní a baterií o kapacitě 15,7 kWh, díky čemuž dosahuje maximální rychlosti 70 km/h a dojezdu asi 96 kilometrů.

genesis g90

Genesis je na evropském trhu nováčkem, ale na domácím trhu je poměrně oblíbená. Přestože na autosalonu automobilka nepředstavovala žádné novinky, stánek předvedl několik modelů, které (zatím) v Evropě neseženeme. Modely G80 a GV70 Electrified přijdou později, ale nabídka limuzíny G90 se zatím neplánuje.

 
kia

Kia uspořádala velkou tiskovou konferenci o svých ekologických závazcích, ale pozornost návštěvníků poutala především tato mobilní knihovna Kia Ray. Jde o městský minivan, který je vyráběn výhradně pro jihokorejský trh.

BMW Group byla jediným zahraničním výrobcem automobilů, který se autosalonu v Busanu. Konala se zde velká tisková konference ke korejskému debutu nového BMW řady 7 a 2 Active Tourer a nejnovějšího Mini JCW.

bmw group

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem