Autosalon Šanghaj 2023 odhalí více než 100 nových vozů!

Oficiální název akce, která se koná od 18. - 27. dubna, je 20th Shanghai International Automobile Industry Exhibition. Na výstavní ploše o 320 000 metrech čtverečních se ukáže více než 1000 vystavovatelů, proběhne více než 150 tiskových konferencí a představí se více než 100 nových vozů. Počet návštěvníků by se mohl vyšplhat až k milionu. Pojďme se podívat, co Šanghaj přinese.

Vydáno 18.04.2023

Autosalon Šanghaj 2023

Audi FORMULE 1

Audi je připraveno vstoupit do světa F1 už v roce 2026 ve spolupráci se svým strategickým partnerem Sauber. Vzhledem k důležitosti čínského trhu pro tento sport došlo k předvedení závodního vozu právě v Šanghaji. Posun směrem k udržitelným palivům a rozpočtový strop pro každý tým jsou pro německou značku klíčovými motivy pro vstup do F1.

Audi F1

BMW XM Label Red

O tom, že nejvýkonnější hybridní SUV na trhu bude mít oficiální debut v Šanghaji jsme psali článek před pár dny tady. Výrazný design a kombinovaný výkon 550 kW (748 koní) a 1000 Nm točivého momentu dělají z tohoto modelu nepřehlédnutelný kousek.

BMW Xm Label Red

BYD Yangwang U9

Čínské elektrické superauto se chlubí podvozkem DiSus-X, jenž má být vybaven nejpokročilejší technologií kontroly pohybu karoserie, jaká je dnes na světě dostupná. Sportovní kupé chce konkurovat třeba Audi R8.

BYD Yangwang U9

HiPhi Y

HiPhi je rychle se rozvíjející čínský výrobce prémiových elektromobilů, který v současnosti nabízí SUV X a Z Grand Tourer. Jako další přichází model Y, o něco menší, ale neméně výstřední elektrické SUV, které zahájí expanzi automobilky HiPhi do Evropy.

HiPhi Y

vehicle wraps

Lexus LM

Lexus zde představil druhou generaci svého LM (Luxury Mover). MPV láká na prostor a pohodlí v sedmi i čtyřmístném provedení. Poháněn je 3,5litrovým benzínovým motorem V6 o výkonu 291 koní a zrychlení z 0-100 km/h zvládne za 7,0 sekundy.

Lexus Šanghaj

Mercedes-Maybach EQS SUV

Jde o první čistě elektrický model od Mercedes-Maybach. Výrobce doufá, že právě tento model posune značku před konkurenční Bentley a Rolls-Royce, které zatím žádné luxusní elektrické SUV nenabízejí. Vůz je výrazný svým designem, je dynamický a nabízí nadstandardní komfort a luxus. Pokud vás zajímá víc, psali jsme o něm v tomhle článku

Mercedes_maybach eqs

 

Další novinky, které autosalon přinese, vám představíme v zítřejším článku.

Nas Car Wraps https://www.nascarwraps.com

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem