Autosalon Šanghaj 2023: druhá část

Včera byl zahájen 20. ročník Mezinárodního autosalonu v Šanghaji, který potrvá až do 27. dubna

Vydáno 19.04.2023

V předešlém článku, který najdete tady, jsme vám ukázali pár novinek, které jsou v Šanghaji k vidění, ale protože nových vozů má být představeno více než 100, máme tu 2. díl, ve kterém se podíváme, co dalšího stojí za pozornost.

Zeekr X

Čínská automobilka vlastněná společností Geely představila model X. Jde o elektrický kompaktní crossover, jehož cílem je zdvojnásobit letos prodeje automobilky. Je velmi pravděpodobné, že bude sdílet s příbuznými vozy Smart #1 a s připravovaným Volvem EX30 svoje pohonné jednotky. Šlo by o jednomotorovou verzi s pohonem zadních kol a dvoumotorovou s pohonem všech čtyř kol.

Zeekr X

Volkswagen ID.7

Německý konkurent Tesly Model 3 je v pořadí už šestým elektromobilem řady ID. Volkswagen uvedl, že byl navržen speciálně „na dlouhé vzdálenosti“ a bude dostupný ve výbavách Pro a Pro S. Nejprve bude dostupný jako velký elegantní sedan, ale později máme očekávat i kombi. Více informací o modelu jsme psali v článku tady.

VW ID7

Xpeng G6

Pátý sériový vůz čínské automobilky Xpeng je elektrický crossover střední velikosti, který se bude prodávat i na některých evropských trzích už od roku 2024. Model G6 přichází v minimalistickém designu s pohonem všech čtyř kol a s výkony v rozmezí 208 až 292 koní.

Xpeng G6

Mini Aceman

Koncepční vůz Aceman byl měl v sériové verzi doroazit v roce 2025, aby zaplnil mezeru mezi hatchbackem Mini Cooper a SUV Mini Countryman. Podle slov výrobce by se sériový model od konceptu neměl příliš lišit. Jde o čistě elektrický pětidveřový crossover, jehož vyšší verze by mohla nabídnout výkon 160 kW a dojezd okolo 400 km.

Mini Aceman

Polestar 4

Elegantní sportovní crossover, který bude konkurovat nadcházejícímu Porsche Macan EV. Model má vyplnit mezeru mezi limuzínou Polestar 2 a SUV Polestar 3. Ve dvoumotorové verzi má nabídnout výkon až 537 koní.

Polestar 4

 

Nissan Max-Out koncept

V Šanghaji si o pozornost říkal i tento výstřední elektrický sporťák. Max-Out přichází jako součást snahy japonské firmy o rozvoj udržitelnosti a inovativní mobility, přičemž bude pravděpodobně využívat technologii solid-state baterie, pokud se koncept nakonec dostane do výroby. Už začátkem února jsme o tomto modelu psali článek tady.

Nissan Max Out concept

Nio ES6

Faceliftovaná verze oblíbeného elektrického SUV Nio je prvním vozem, který čínská společnost na letošním autosalonu uvedla. Základem vozu je nová platforma, která by měla nabídnout zlepšený výkon i dojezd. Automobilka zatím nezveřejnila přesné specifikace ani ceny, k tomu by mělo dojít na konci května.

Nio ES6

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem