Auta jako tank

S tankem na silnici? S těmito auty se tak budete cítit

Vydáno 05.03.2021

Na světě jsou auta odlehčená a natvarovaná tak, aby dosahovala co nejvyšší rychlost a zrychlení. Jsou tu i auta dělaná tak, aby byla bezpečnější na silnici, aby se plechy jen tak nemačkaly, a aby při bouračce auto něco vydrželo. A pak jsou tu monstra s neprůstřelnými skly, ochranou proti bombám a dalšími prvky. A právě na ně se dnes podíváme.

BMW X5 High Security

bmw x5 security

Vypadá jako klasická X5? Ano. Je to klasická X5? Ale kdepak. Základní verze vás ochrání proti střelám až do ráže .44 Magnum. Kdybyste si chtěli vyjet na nějaké nepřátelské území, BMW doporučuje koupit X5 Security Plus, které vás ochrání i proti palbě z kulometu. „Riziko ozbrojeného útoku zbraněmi jako AK-47 je pro některé zákazníky každodenní záležitostí,“ řeklo BMW na autosalonu v Moskvě v roce 2014.

Range Rover Sentinel

range rover sentinel

Co se týče ochrany, měl by být Sentinel dál než X5. Měl by vydržet i průbojné a explozivní střely a dokonce i výbuch granátu. Pokud byste se z auta přeci jen potřebovali dostat, má tajný východ pod zadními sedadly.

Mercedes S600 Guard

mercedes s600 guard

Šestilitrový motor V12 a 525 koní. S balistickou ochranou VR9 vás bude bránit před palbou z kulometu i výbušnými náboji. Okna jsou tak tlustá, že každé musí mýt hydraulický zvedák. Má také protipožární systém, zatemňovací rolety a policejní světla. Do toho všeho vypadá dost luxusně a rychle.

INKAS Mercedes G63 AMG

inkas mercedesg63 amg

Inkas označuje tohle auto jako tank na kolech. Odolává ručním zbraním a podlaha zvládne i výbuch granátu.

Rezvani Hercules

rezvani hercules

Auto s pohonem 6x6. Podle Rezvani to má být nejvýkonnější pick-up na světě. Hercules vznikl z Rezvani Tank, který konstruktéři vzali, protáhli, přidali kola a udělali z něj pick-up. Má 1300 koní. Kromě toho, že je neprůstřelný, tak má i termální kamery a dokáže vypustit kouřovou clonu. Chráněný podvozek proti výbuchu, elektřinou chráněné dveře, záblesková světla a sirény. Uvnitř pak můžete najít neprůstřelnou vestu, plynovou masku a sadu proti podchlazení. Rezvani k tomu dodává, že Hercules je auto vhodné pro každodenní jízdu například i po městě.

Conquest Vehicles Knight XV

conquest vehicles knight XV

Pancéřování tohoto monstra odolá nejen palbě ze zbraní, ale i granátům a bombovým útokům. Systém cirkulace vzduchu vás ochrání i před chemickým útokem. Kdybyste náhodou zatočili za Odrůvkama špatně a dostali se do války, tento rytíř vás nejen ochrání, ale ještě vás uklidní tím, že vám otevře bar s nápoji a bednu s doutníky. Přes okýnka se tak budete moci dívat na válku jako na film z vlastního obýváku.

INKAS Huron APC

inkas huron apc

Huron je takový minibus do apokalypsy. Přepraví až 16 lidí, které ochrání i proti výbuchu protipěchotních min. Kdyby se náhodou stalo, že by pneumatiky nevydržely a také vybuchly, stále to rozjedete až na 140 km/h.

Dartz Prombron Black Shark

dartz prombron black shark

Auto, které na první pohled vypadá jako by prodávalo zmrzlinu Magnum vás ochrání před odstřelovači i proti bombám. Je vyrobené z kevlaru a titanu, a tak dokáže ochránit i proti magnetickým minám. Má také elektro ochranu dveří a detektory výbušnin. Uvnitř najdete držák na skleničky s vínem. Dartz Prombron je firma z Lotyšska a je tak trošku výstřední. Jedno z jejich aut má dokonce interiér vyrobený z velrybích předkožek. Držák na víno je oproti tomu docela slabota.  

Běžný člověk na podobné auto asi nedosáhne, třeba takový Black Shark stojí asi 21 milionů korun. A i kdyby ano, proč by to kdo dělal. Možná proti ochraně před zloději, vandalismu nebo nějaké nehodě. My ostatní si auto můžeme proti krádeži a škodám chránit dobrým zabezpečením (článek: kradeže aut) a nebo kvalitním pojištěním.

diskuze na forum.auta.cz


 

Kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: carth

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem