Audi RS7 přichází k nám

Nejvýkonější pětidvěřové coupé Audi vstupuje na český trh

Vydáno 23.10.2013

Audi RS7 Sportback bylo představeno letos v lednu na detroitském autosalonu, dnes už je možné ho objednávat i u nás. První vozy budou k předání k dispozici už v listopadu. Základní cena byla stanovena na 2 975 000 Kč. Co všechno za tuhle "pálku" dostanete? Podle Audi "vůz superlativů, který snoubí atraktivní design a prostorný variabilní interiér s jízdní dynamikou čistokrevného sportovního vozu". Pokud si ale nevystačíte s tímto marketingovým prohlášením, čtěte dál.

Audi RS7 Sportback 4,0 TFSI quattro je velké, těžké auto, to není žádné tajemství a je to jasné všem na první pohled. S tím čistokrevným sportovním charakterem to tedy nebude až tak horké, Lotus Elise nečekejte, ale na rovince určitě dokáže zatopit ledasčemu. Pokud hledáte pětidveřové coupé, které Vás bude vozit pohodlně na dlouhých cestách a pořádně Vás zatlačí do sedačky kdykoliv polechtáte plynový pedál, může to být ideální volba. Jestliže tedy netoužíte po jednom z úhlavních konkurentů - Mercedesu CLS 63 AMG 4Matic S nebo BMW M6 Gran Coupé. Pojďme si je krátce srovnat - začneme u CLS to má ze všech tří pod kapotou nejobjemnější motor V8 5,5 litru, vyhrává i v kategorii výkon (430 kW) a točivý moment (800Nm), nejrychleji zrychlí i na stovku (3,6 s) na druhou stranu má nejvyšší kombinovanou spotřebu (10,3 litru na 100km) a maximální rychlost je omezena na 250 km/h.

Mercedes Benz CLS AMG

Gray Vinyl Wrap

 Přesuňme se k BMW M6 Gran Coupé, i to má pod kapotou osmiválec, tentokrát s objemem 4,4 litru, výkonově stejný s Audi (412 kW), i když s točivým momentem zaostává o těžko poznatelných 20 Nm (celkem 680 Nm). Maximální rychlost Gran Coupé je omezena až na 305 km/h, zrychlení z nuly na sto kilometrů v hodině "bavoráku" ale trvá ze všech tří konkurentů nejdéle - 4,2 sekundy. Kombinovaná spotřeba M6 je jen o desetinu litru vyšší než u RS7, s hodnotou 9,9 litru.

BMW M6 GranCoupé

A teď konečně k Audi RS7 Sportback, to má vidlicový osmiválec o objemu 3993 ccm, přeplňovaný dvěma turbodmychadly, s celkovým výkonem (412 kW / 560 koní dostupným mezi 5700 až 6700 ot/min) a 700 Nm (k dispozici od 1750 do 5500 ot/min). Maximální rychlost je v základu nastavena na 250 km/h na přání jde ale nastavit buď na 280 nebo stejně jako u BMW na 305 km/h. Zrychlit na 100 km/h dokáže Sportback za 3,9 sekundy. Díky systému vypínání poloviny válců COD (Cylinder On Demand) se udávaná spotřeba dostala na číslo 9,8 litru/100 km.

Audi RS7

White Car Wrap

Audi se standartně dodává s 20" koly, je možné si připlatit i za "jednadvacítky". Na přání je RS7 možné osadit keramicko-uhlíkovými brzdami s průměrem 420 mm. Sportback jezdí na sportovním podvozku se vzduchovým odpružením a adaptivním tlumením s "vysokou úrovní dynamiky a zároveň i komfortu".

 

Sériově dodávaný systém quattro může být na přání doplněn sportovním diferenciálem, který plynule mění rozdělení hnací síly mezi pravé a levé zadní kolo dle aktuálních podmínek.

interiér Audi RS7

Zdroj : Audi, Worldcarfans.com

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem