Amazon začíná používat elektrická doručovací vozidla

Společnost Amazon postupně zavádí nové elektrické dodávky na doručování zboží. V plánu je po celých Spojených státech používat do konce roku 2022 „tisíce“ elektrododávek ve více než 100 městech.

Vydáno 22.07.2022

Elektrické dodávky od výrobce Rivian, o kterých Amazon říká, že byly od základu navrženy s ohledem na „bezpečnost, udržitelnost a pohodlí“, se vyrábí v Illinois a údajně na jedno nabití nabízí dojezd mezi 190 a 240 kilometry. První modely budou k vidění mimo jiné v Baltimoru, Chicagu, Dallasu, Kansas City, Nashvillu, Phoenixu, San Diegu, Seattlu a St Louis. Obě firmy doufají, že do roku 2030 vyrobí a zařadí do provozu 100 000 těchto vozidel.

Rivian a Amazon spolupracují na doručovacích vozidlech už od roku 2019. Generální ředitel Amazonu - Andy Jassy, řekl: „Boj proti dopadům změny klimatu vyžaduje neustálé inovace a akce a Amazon spolupracuje se společnostmi, které sdílejí naši vášeň pro vymýšlení nových způsobů, jak minimalizovat náš dopad na životní prostředí. Dodává, že: "Rivian je v této misi vynikajícím partnerem a jsme nadšeni, že vidíme naše první zakázková elektrická dodávková vozidla na silnici."

Vysoké dodávky jsou vybaveny lehkými bateriemi, které, jak říká Amazon, vydrží po celou dobu životnosti vozidla.

 amazon

amazon elektro dodavka

Generální ředitel společnosti Rivian RJ Scaringe uvedl, že dodávkové vozy představují důležitý krok pro životní prostředí i dopravu. „V roce 2019 se Rivian a Amazon zavázaly k rychlému zavedení nového typu dodávkového vozu, který by vedl k výraznému snížení emisí uhlíku,“ řekl Scaringe. „Díky oddanosti, tvrdé práci a spolupráci našich týmů a společnému závazku udělat svět lepším místem pro děti našich dětí, se tato vize nyní realizuje."

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem