Alpine je oficiálně v Česku. Těšit se můžeme minimálně na tři novinky!

Francouzská automobilka, dceřiná společnost značky Renault, právě dorazila na český trh.

Vydáno 21.06.2022

I my jsme se dočkali a první showroom sportovních modelů Alpine se právě otevřel v České republice, konkrétně v Praze. Prodej této značky bude zajišťovat Pyramida Průhonice Plus, jeden z největších prodejců vozů značek Renault a Dacia u nás.

Zdeněk Grunt, generálni ředitel společnosti Renault Česká republika, uvedl: „Jsme nadšení, že máme možnost uvést značku Alpine na český trh. Značka Alpine v sobě spojuje tradici, specializovanou „zakázkovou“ výrobu, zkušenosti na poli výzkumu a vývoje a popularitu Formule 1. Legendární model Alpine A110 si získal srdce nejen fanoušků motoristického sportu svojí mrštností, rychlostí a zejména pak jedinečným řidičským zážitkem za volantem.“

V současné době najdeme v nabídce pouze jeden model - Alpine A110, který je dostupný ve třech verzích, přičemž ta základní je k dispozici s cenovkou 1 490 000 Kč. Verze A110 GT poskytne vyšší výkon a cena začne na 1 740 000 Kč. Nejvyšší verzi A110 S pořídíte za 1 815 000 Kč. Varianty GT a S poskytují výkon až 221 kW (300 koní) a 340 Nm. Z 0 na 100 km/h pak dokáží zrychlit za 4,2 s.

Grunt dodává, že: „Modelová řada Alpine se bude postupně rozvíjet a doplňovat a zasáhne i do dalších segmentů. Otevření Alpine centra v České republice je součástí expanze značky v Evropě s cílem propagovat jedinečný sportovní styl života, který je založen na tradičním DNA značky Alpine a současně i na posledních inovacích skupiny Renault.“

Český zákazník se tedy v budoucnu může těšit na tři novinky. Mělo by jít o malý vůz, nejspíš hatchback, crossover a sportovní kupé. Všechny tyto modely by měly mít čistě elektrický pohon. K definitivnímu přechodu automobilky na elektrická auta má dojít do roku 2026.

Zdroj: auto-mania.cz

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem