Alpina B5 GT: Nejvýkonnější model firmy s výkonem 625 koní

Alpina odhalila svůj nejnovější ultra-limitovaný model, který se začne prodávat jako dosud nejvýkonnější vůz firmou z Buchloe. Nové BMW Alpina B5 GT, které se nyní prodává od 145 500 EUR a je k dispozici v karosářských verzích sedan i touring kombi, je poháněno dvěma turbodmychadly přeplňovanými 4,4litrovým zážehovým motorem V8 s výkonem 625 koní a točivým momentem 850 Nm.

Vydáno 24.01.2023
1
/
4

Svým výkonem překonává BMW Alpina B8 Gran Coupé a BMW Alpina XB7 SUV, které obě produkují 612 koní a 800 Nm. Standardní B5 produkuje již okouzlujících 612 koní. Sedan se může pochlubit sprintem z 0-100 km/h za pouhé 3,4 sekundy, zatímco touring zrychlí na stejnou hodnotu za 3,6 sekundy. Výkon je řízen osmistupňovou automatickou převodovkou ZF. Alpina říká, že zvýšení výkonu oproti standardnímu B5 je způsobeno optimalizovaným nasáváním vzduchu a aktualizacemi softwaru motoru a plnicích tlaků.

Mezi další změny patří lepší ovladatelnost díky zesílení přední části s novou kupolovitou přepážkovou vzpěrou a optimalizovanou podporou rolování. B5 GT sedí na sadě 20palcových kovaných kol s brzdovými kotouči Brembo o rozměrech 395 x 36 mm vpředu a 398 x 28 mm vzadu. Jeho interiér je vybaven kůží Nappa nebo Merino, obložením z ořechového dřeva a nápisem B5 GT. Sportovní sedadla údajně zlepšují boční oporu a získávají středy z Alcantary pro zlepšení pohodlí. Za volantem je umístěn digitální přístrojový štít. Každý vůz také získává unikátní výrobní plaketu z nerezové oceli připevněnou na středové konzole, zatímco motorový prostor zobrazuje výrobní číslo modelu.

B5 GT je omezeno na pouhých 250 exemplářů, knihy objednávek jsou nyní otevřené. Alpina uvedla, že dodávky začnou v červenci.

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem