Výroba nového Kodiaqu byla zahájena!

Automobilka Škoda odstartovala sériovou výrobu druhé generace SUV Kodiaq

Vydáno 19.01.2024

První generace Škody Kodiaq přišla na trh v roce 2016 a velké SUV se prakticky okamžitě stalo jedním z nejprodávanějších vozů u nás. Minulý rok se například prodalo více než 8 tisíc nových vozů, což z Kodiaqu udělalo šestý nejprodávanější model v ČR. Teď automobilka potvrdila, že zahájila výrobu druhé generace tohoto oblíbeného SUV.

Nový Kodiaq bude sjíždět ze stejné výrobní linky v Kvasinách jako jeho předchůdce, avšak závod prošel významnou modernizací. Společnost investovala 49 milionů eur do vylepšení výrobní linky a svařovny, přičemž úpravy zahrnují také novou možnost výroby verze Kodiaq iV s plug-in hybridním pohonem.

Andreas Dick, jeden ze členů představenstva pro oblast výroby a logistiky Škoda Auto, uvedl: „Díky investici ve výši 49 milionů euro do modernizace kvasinského závodu jsme dobře připraveni na budoucnost. Pro celý náš tým představuje příchod druhé generace úspěšného modelu Kodiaq velice významnou událost, chtěl bych proto upřímně poděkovat všem zaměstnancům zapojeným do tohoto procesu za jejich vysoké nasazení. Jen díky jejich odborným znalostem a odhodlání můžeme nyní začít psát druhou kapitolu příběhu našeho vrcholného SUV.

Podle plánů by z výrobní linky mělo sjíždět až 410 vozů Kodiaq každý den.

 

Zdroj: skoda-auto.cz/

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem