Volkswagen potvrdil nové SUV pro rok 2026

Volkswagen rozšíří nabídku svých elektromobilů. Potvrdil příchod nového elektrického SUV.

Vydáno 02.10.2023

Už v roce 2026 se dočkáme elektrického kompaktního SUV, které má vycházet z Volkswagenu ID.3, se kterým se bude vyrábět v německé továrně Wolfsburg. Očekává se, že novinka bude stát na aktualizované verzi platformy MEB koncernu Volkswagen, interně známé jako MEB Evo.

VW zároveň promluvil o podobě své tovární sítě až do roku 2028. Společnost je v procesu přidělování různých připravovaných modelů každému ze svých globálních výrobních center, přičemž cílem je být maximálně efektivní a seskupovat modely pro sdílení platforem. Christian Vollmer, člověk který dohlíží na výrobu a logistiku společnosti Volkswagen, řekl: „Přechod na elektromobilitu využíváme jako příležitost ke zjednodušení našich výrobních operací a ke zvýšení efektivity našich závodů. Systematicky spojujeme vozidla založená na stejné architektuře napříč všech značek v našich závodech."

Kromě elektrického hatchbacku ID.3 a nového SUV bude Wolfsburg pokračovat ve výrobě hatchbacku Volkswagen Golf, který se dočká modernizace začátkem roku 2024, dále také nejnovějšího Volkswagenu Tiguan. Od roku 2025 se zde bude vyrábět i nástupce Tiguanu Allspace - sedmimístné SUV Volkswagen Tayron.

 

Zdroj: Volkswagen, Autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem