Video: Světová premiéra sedanu Mercedes-Benz Třídy E

Včera proběhl na oficiálním YouTube kanálu automobilky Mercedes-Benz livestream, který světu představil nový sedan Mercedes-Benz Třídy E 2024.

Vydáno 26.04.2023

Nový Mercedes-Benz třídy E pro rok 2024 slibuje nejen luxusní interiér, ale i působivý výkon a nejmodernější technologie. Standardem jsou zapuštěné kliky dveří a velikosti kol se pohybují od 18 do 21 palců. Šestá generace bude konkurovat BMW řady 5.

Elegantnímu interiéru dominuje MBUX Superscreen a v případě volitelného balíčku MBUX Premium Plus, je zahrnuta obrazovka i pro spolujezdce. Ta je napojena na senzory na sedadle spolujezdce, a proto se aktivuje pouze v případě, že tam někdo sedí. Kabina nabízí větší prostor nad hlavou a pro nohy, přičemž šířka loktů je téměř stejná jako u třídy S, což zajišťuje cestujícím pohodlnou jízdu. 

Uvnitř vozu najdeme až 5 kamer, přičemž jedna z nich míří na řidiče. Ten ji může v případě zaparkovaného vozidla využít na videohovor. Třída E využívá také pokročilý systém umělé inteligence, který se během chvilky naučí vaše preference a rutiny a automaticky bude upravovat nastavení vozu, jako je třeba klimatizace, poloha sedadla a osvětlení. Aby Mercedes pomohl řidičům vyrovnat se se všemi funkcemi, které vůz nabízí, vylepšil výrobce svůj systém hlasového ovládání. Když je v autě pouze jedna osoba, klíčové slovo „Hey Mercedes“ již není potřeba ke spuštění příkazu.

Pod kapotou najdete (téměř) stejné motory, jaké byly použity pro odcházející třídu E. Všechny pohonné jednotky jsou elektrifikované, ale čistý elektromobil v nabídce nebude. Verze E 350 má stále přeplňovaný 2,0litrový čtyřválec, i když získává malý elektromotor, aby se stala mild hybridem. Výkon je dimenzován na 190 kW (255 koní). Přeplňovaný řadový hybridní systém E 450 s turbodmychadlem pak poskytuje výkon 280 kW (375 koní).

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem