Video: Nissan se pochlubil novým Z Nismo

Japonský výrobce Nissan zveřejnil na svém YouTube video s Chrisem Forsbergem, trojnásobným šampionem Formule Drift, který usedl za volant nového Nismo Z.

Vydáno 25.06.2023

Video nám poskytuje zatím nejlepší pohled na nové Nismo Z. Ukazuje se nám karoserie, interiér, krátký záběr odhaluje také motor VR30DDTT i vylepšené letní pneumatiky Dunlop SP Sport Maxx.

Nismo se od standardního Z odlišuje agresivnějším vzhledem karoserie. Vůz získal výraznější přední splitter a červený pás, který lemuje spodní hranu až po zadní difuzor. Přední a zadní nárazníky mají hranatější tvar. Motor pravděpodobně projde mírným vylepšením, kdy by měl výkon přesáhnout současných 400 kW.

Díky výkonu vyladěnému na trať, odvážnému stylu a dynamickému designu je Z Nismo dalším milníkem ve více než 50leté historii sportovních vozů automobilky Nissan.

Datum premiéry není stanoveno, ale výrobce udává, že více informací poskytne koncem letošního léta. Jste-li fanouškem sportovních aut a srdíčko vám při pohledu na Nismo Z zaplesalo, tak vás bohužel musíme zklamat. Vozu se na evropském trhu nedočkáme.

 

Zdroj: usa.nissannews, caranddriver.com, motor1.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem