Video: Nissan Hyper Force

To nejlepší nakonec! Nissan představil výkonný sportovní elektromobil, na jehož designu pracoval závodní tým NISMO.

Vydáno 26.10.2023
1
/
8

Japonská automobilka Nissan každý týden od 3. října až do zahájení Japan Mobility Show představovala nový koncept. Vedle MPV Hyper Tourer tu máme SUV Hyper Adventure, crossover Hyper Urban a crossover Hyper Punk. Řadu koncepčních elektromobilů, které mají maximálně uspokojit různé životní styly zákazníků a jejich širokou škálu potřeb, završuje výkonný elektrický sporťák Hyper Force.

Makoto Uchida, generální ředitel společnosti Nissan Motor Co. Ltd., uvedl: „Všech pět představených koncepčních vozů je symbolem budoucnosti a ztělesňuje naši odvahu dělat to, na co si ostatní netroufnou.“

Nissan koncepty

Nissan Hyper Force

Jde o plně elektrické a vysoce výkonné auto, jehož cílem má být poskytnout maximální zážitek z jízdy a pohodlí pro každodenní využití, zároveň však nabídnout vysoký ekologický výkon.

Design vozu byl vytvořen díky spolupráci se závodní divizí Nismo. Pod kapotou se ukrývá vysoce výkonná a plně elektrická pohonná jednotka s optimálně hmotnostně vyváženou, plně polovodičovou baterií, která dokáže produkovat výkon až 1 000 kW (1341 koní) s přesnou a rychlou akcelerací. Silný přítlak, pokročilá forma technologie řízení všech kol Nissan e-4ORCE a lehká karoserie s vysoce pevným karbonem slibují lepší průjezd zatáčkami a výjimečnou ovladatelnost na silnicích.

Koncept má k dispozici dva jízdní režimy, „R“ (závodní) a „GT“ (grand touring).Grafické uživatelské rozhraní se barevně přizpůsobuje v závislosti na zvoleném režimu a je vytvořeno tak, aby měl řidič stále k dispozici všechny nejdůležitější informace. R režim svítí červeně, GT modře.

Sedadla řidiče i spolujezdce jsou z lehkého, avšak vysoce tuhého uhlíkového vlákna, díky čemuž si užijí komfortní jízdu i na dlouhých vzdálenostech. Vybavena jsou čtyřbodovými bezpečnostními pásy.

 

Zdroj: usa.nissannews.com/

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem