Video: Nissan Concept 20-23

Automobilka Nissan odhalila nový plně elektrický koncepční vůz. Designová studie nazvaná Concept 20-23 vznikla pod taktovkou mladých designérů z Nissan Design Europe (NDE) v centru Londýna na oslavu výročí 20 let od otevření studia.

Vydáno 26.09.2023

Concept 20-23 představuje třídveřový hatchback, který definují tři slova: sportovní, elektrický a městský. Model našel inspiraci v závodech na online simulátorech a také v účasti Nissanu ve Formuli E.

Mladý tým designerů zde v NDE dostal jasný úkol: navrhnout zábavné elektrické městské auto, které by rádi řídili každý den v Londýně,“ uvedl Alfonso Albaisa, senior viceprezident společnosti Nissan pro globální design. „Concept 20-23, který vytvořili, je kompaktní hatchback, který je silně ovlivněn světem online závodů. Líbí se mi příběh, který vypráví o tom, jak se protínají světy moderního městského života, online her a mobility s nulovými emisemi."

Nemáme k dispozici žádné rozměry ani technické parametry, ale rozhodně nelze přehlédnout extrémní aerodynamické prvky v přední i zadní části vozu. Nechybí hluboké boční prahy, velký zadní spoiler nebo rozšířené blatníky, které umožňují použití obrovských kol a nízkoprofilových pneumatik. Zmínit musíme i jedinečný design bočních zpětných zrcátek. Exteriér je soustředěn na aerodynamiku a interiér je čistý a minimalistický. Přes nůžkové dveře se dostanete k bílým skořepinovým sedadlům a hranatému volantu.

Automobilka neprozradila nic o pohonném ústrojí modelu. Jednoduše nám musí stačit, že jde o plně elektrický koncept, který je jak sportovní, tak městský.

 

Zdroj: Nissan, motor1.com, topgear.com/

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem